9 augustus 2017

iOS 11iOS 11: SOS-noodmelding op iPhone: direct het alarmnummer bellen

gezondheid logo iOS

Met de komst van iOS 11 voel je je wellicht weer iets veiliger voelen. Mocht er plotseling iets met je aan de hand zijn dan kun je via de SOS-noodmelding snel de hulpdiensten bellen. Dit is een optie die we kennen van de Apple Watch en is vanaf iOS 11 ook beschikbaar op de iPhone.

Wanneer je in een noodsituatie belandt is het net zo prettig dat je snel 112 kunt bellen, door de manier van ontgrendelen in iOS 10 is dit lastiger dan ooit. Op een iPhone met Touch ID moet je al met een niet geregistreerde vinger drukken op de thuisknop om de optie 'Noodgeval' te kunnen selecteren onder de cijfers voor de toegangscode. Dit is erg omslachtig en zeker niet gemakkelijk te noemen, daarom heeft Apple SOS-noodmelding in het leven geroepen.

SOS-noodmelding gebruiken vanaf iOS 11

Vanaf iOS 11 is het mogelijk om direct het alarmnummer te bellen door snel vijf keer achterelkaar te drukken op de aan/uit-knop van je iPhone. Onmiddellijk krijg je de mogelijkheid SOS-noodmelding te gebruiken en het alarmnummer te bellen. Het nummer is afhankelijk van je huidige locatie, in Europa zal dit 112 zijn. Sleep 'SOS' naar recht om het nummer te bellen, op deze manier kun je ook het Medisch ID raadplegen. De functie is standaard actief en is niet uit te schakelen, wel kun je enkele opties aanpassen zoals het automatisch bellen of het waarschuwen van bepaalde contactpersonen.

SOS-noodmelding instellen op een iPhone met iOS 11

Automatisch het alarmnummer bellen bij een noodsituatie

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'SOS-noodmelding'
• Schakel de optie 'Automatisch' in

Wanneer je vijfmaal snel achterelkaar de aan/uit-knop indrukt zal je iPhone automatisch het alarmnummer bellen zonder tussenstap. In sommige gevallen kan het zijn dat je toch een bepaald alarmnummer moet kiezen wanneer iOS deze niet automatisch kan generen.

Contactpersonen voor SOS-noodmelding instellen op een iPhone

Naast het bellen van hulpdiensten kan SOS-noodmelding ook contactpersonen waarschuwen met behulp van een bericht. In dit bericht staat dat je het alarmnummer hebt gebeld en je huidige locatie. De contactpersonen dien je aan te maken in je Medisch ID die je kunt terugvinden in de Gezondheid applicatie. Hoe je meerdere contactpersonen kunt toevoegen lees je hier terug.

iOS 11 wordt dit najaar verwacht, de publieke beta is nu beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod Touch (klik hier voor meer informatie). Welke apparaten iOS 11 ondersteunen en wat er allemaal nieuw is vind je terug in onze uitgebreide iOS 11 FAQ, waarin een hoop vragen worden beantwoord en nieuwe functies worden besproken.

Lees ook: Nieuwe iOS 11 functies die Apple niet heeft verteld

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


  • Brandius

    10 augustus 2017 om 13:24

    Maar helaas wordt je locatie niet automatisch doorgegeven.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!