1 juli 2017

iOS: Trillen uitschakelen wanneer iPhone op stil staat

Instellingen icoon voor geluiden

Wanneer je de stille-modus (mute) op je iPhone hebt geactiveerd zal er geen geluid worden afgespeeld bij een binnenkomend gesprek of melding. Echter zal de iPhone wel trillen en het scherm zal worden opgelicht.

Dit is vanzelfsprekend handig, want op deze manier kun je toch worden gealarmeerd bij een nieuw bericht, melding of telefoon gesprek. Echter in sommige gevallen kan dit storend zijn, want wanneer een iPhone op tafel ligt en deze trilt maakt het alsnog een hoop lawaai. Je kunt er dan voor kiezen om het trillen in stille-modus uit te schakelen.

Door het trillen uit te schakelen zal er geen geluid worden afgespeeld en wordt de trilfunctie ook uitgeschakeld. Volg hiervoor onderstaande procedure:

Het trillen uitschakelen wanneer een iPhone op stil staat

• Open de instellingen op je iPhone
• Selecteer de optie 'Geluiden'
• Deactiveer de optie 'Trillen bij geluid uit'
• Trillen bij belsignaal kun je eventueel ook uitschakelen

Trillen bij geluid uit uitschakelen

Uiteraard lijkt dit zinloos i.v.m. de 'Niet Storen' functie, toch kan de bovenstaande procedure erg nuttig zijn. Wanneer je in een vergadering, bijeenkomst, enzovoorts aanwezig bent kun je bovenstaande procedure toepassen. Zo zal wel het scherm van je iPhone oplichten bij het ontvangen van een melding, maar geluid en trillen zullen niet worden afgespeeld.

Wanneer je gebruikmaakt van de 'Niet Storen' functie zal ook het scherm niet oplichten bij het ontvangen van een Melding.

Lees ook: Hoe werkt de Niet Storen functie?Reacties


  • Laura

    11 juli 2016 om 12:30

    Is hier geen sneltoets voor? Ik vind het echt machtig irritant dat ik hier steeds voor mijn instellingen in moet….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!