Menu

30 september 2012

iOS 6iOS 6: De begeleide toegang functie activeren

In iOS 6 heeft Apple de functie ouderlijk toezicht uitgebreid met begeleide toegang. Hiermee wordt het mogelijk om delen van het touchscreen uit te schakelen. Op het eerste gezicht misschien een nutteloze functie echter kan deze misschien wel extreem handig zijn.

Wanneer een iPad, iPhone of iPod Touch wordt gebruikt voor een demo, publieke opstelling of als je lastige kinderen hebt is het slim de begeleide toegang te activeren. Hierdoor kun je als eigenaar van het apparaat bepalen welke functies, opties en knoppen een gebruiker op het iDevice mag gebruiken.

Begeleide toegang instellen 

Begeleide toegang werkt in iedere iOS applicatie op je iDevice. Je kunt in de applicatie kiezen welke velden/knoppen, inactief moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld: alle download knoppen in de App Store. Selecteer het hele veld met je vinger wat je wilt deactiveren en klik op start. Alle gedactiveerde velden worden grijs weergegeven.

Wanneer je restricties weer wilt aanpassen, druk je driemaal op de homeknop, daarna kun je na het invoeren van het wachtwoord de velden aanpassen. Ook heb je de mogelijkheid om de aan/uit en thuisknop uit te schakelen. Bekijk de onderstaande screencast ter verduidelijking.

Screencast:
Gerelateerde tips:
Reacties


 • wouter burger 30 september 2012 om 9:50

  Kan je hiermee ook je mail applicatie blokkeren op je ipad? Het blijft vervelend dat iedereen je mail kan openen.

 • cees 30 september 2012 om 13:50

  Correct Nederlands is natuurlijk begeleidetoegangsfunctie, 1woord dus. Net als langeafstandloper.

 • Wouter 1 oktober 2012 om 12:00

  Heb het ‘kinderslot’ nu op zowel de Ipad als de iPhone meerdere malen getest. Er zit echter een hele nare bug in. Als er te vaak op de homeknop gedrukt is reageert deze niet meer. De enige manier om dan nog uit de begeleidetoegang te komen is het apparaat resetten. Ik heb overigens gemerkt dat de Ipad gevoeliger is dan de iPhone (4s). Hoop dat Apple hier snel iets aan doet

 • cliff 2 oktober 2012 om 14:20

  fijn kinderslot, blijven ze binnen de app. inderdaad heb ik ook dysfunctie bemerkt na te vaak drukken op home knop. geluk werkt de reset functie nog wel, kom je weer terug in het kinderslot maar dan werkt de deactivatie wel weer.

 • Romijnders 17 oktober 2012 om 19:04

  Ik wilde wel eens proberen hoe die begeleide toegang-functie werkte, dus ik drukte driemaal op de home button en toen op start, maar nu kan ik niet meer uit de begeleide modus! De home button en uit-knop werken niet meer, dus ik zit voor altijd vast in dezelfde app. Weet iemand hoe ik hier uitkom? Ik wacht nu tot de batterij leeg is.

 • Apenzijncool.nl 4 maart 2013 om 20:00

  @Romijnders: Als je uw IOS apparaat aansluit aan uw Apple computer, moet je het kunnen uitzetten.

  De 3 maal op de thuisknop doet het inderdaad niet.

 • gertjan 16 maart 2013 om 17:09

  @Romijnders: ik heb hetzelfde… iemand tips?

 • gertjan 16 maart 2013 om 17:11

  @apnezijncool.nl: Ik heb geen Apple pc, wel een gewone met iTunes. Zie hier niks?

 • gertjan 16 maart 2013 om 17:18

  Ik hem het! Even voor de mensen die willen weten hoe; (werkt alleen als je vastzit in de instellingen) ga naar >algemeen>toegankelijkheid>begeleide toegang>stel code in. Stel hier een 4-cijferige pin-code in die je wilt gebruiken bij het uitschakelen. Als je dit gedaan hebt, druk je 3 keer achter elkaar op de Home-knop. Voer hier de code weer in, en je komt in een scherm waar linksboven ‘stop’ staat. Druk hierop, en je bent vrij!

 • gertjan 16 maart 2013 om 17:18

  Ik heb het!*

 • bart 7 mei 2013 om 17:34

  iemand toevallig ook tips als de iphone je code niet meer pakt ? :S

  Ik wilde de begeleidetoegangsfunctie uitproberen dus had een code ingesteld -4 x 0-, maar de iphone accepteert die code niet als ik die invoer voor het uitschakelen van de functie.

 • Esther 4 juni 2013 om 21:33

  Hallo, mijn begeliede toegang ipad deactiveren lukt niet, omdat de thuisknop niet meer reageert (3x drukken). Heb ik nu die thuisknop ook uitgezet en zo ja, hoe kan ik die weer activeren? Truc met kalibreren of zo werkt niet, alles vastgelopen, ik krig geen balk. Uitzetten lukt niet. Wat nu?

 • jozef 5 oktober 2013 om 12:28

  iemand tips als je de code bent vergeten?

Een reactie toevoegen: