7 mei 2017

iOS: Handoff uitschakelen op een iPhone of iPad

Continuïteit iOS continuity, handoff

Wanneer je in het bezit bent van meerdere Apple apparaten zoals de iPhone, Mac en iPad dan kun je 'verder gaan' met een bepaalde taak door middel van Handoff. Op het moment dat je een website bezoekt op je Mac, dan kun op je iPad verder gaan dankzij deze slimme functie.

De handoff taken kun je overnemen door op het toegangsscherm het app-icoon in de linker onderhoek omhoog te vegen of via de appkiezer. Hoe dat precies werkt lees je terug in de iOS Handoff handleiding. Vanaf macOS Sierra en iOS 10 zorgt handoff er bijvoorbeeld ook voor dat je kunt kopiëren tussen twee apparaten dankzij het universeel klembord.

Handoff uitschakelen op een iPhone of iPad

Mocht je geen interesse hebben in deze functie dan kun je dit uitschakelen via de Instellingen in iOS.
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'Handoff'

handoff uitschakelen op een iPhone of iPad

Schakel hier de optie 'Handoff' uit, vanaf dat moment kun je deze optie en de bijhorende voordelen niet meer gebruiken op dit toestel. Op je andere apparaten moet je natuurlijk ook Handoff uitschakelen. Wil je Handoff uitschakelen op een Mac apparaat dan moet je te navigeren naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Algemeen ▸ schakel de optie ‘Sta Handoff toe deze Mac en uw iCloud-apparaten toe' uit.

Lees ook: Siri uitschakelen op het toegangsscherm in iOSReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!