7 mei 2017

De standaard webbrowser van een Mac aanpassen

Safari icoon

Standaard kun je Safari gebruiken als webbrowser in macOS (OS X). Wie niet tevreden is over de standaard webbrowser van macOS kan ook een alternatieve webbrowser gebruiken. Denk hierbij aan Firefox, Google Chrome, etc. dit zijn allemaal webbrowsers die prima werken op een Mac.

Sinds OS X Yosemite is het niet meer mogelijk de standaard browser van een Mac aan te passen via de voorkeuren van Safari. Sinds deze versie moet je dit namelijk doen via de systeemvoorkeuren van macOS (OS X). Veel logischer wanneer je niets te maken wilt hebben met Safari.

Standaard webbrowser aanpassen in macOS (OS X)

• Open  ▸ Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar het tabblad 'Algemeen'
• Open het dorp-down menu naast 'Standaardwebbrowser'

Standaard webbrowser op een Mac aanpassen

Vervolgens heb je de keuze tussen alle webbrowsers die je hebt geïnstalleerd op je Mac. Het kan voorkomen dat er nog een aantal andere applicaties tussen staan die geen webbrowser zijn, deze dien je te negeren. Welke browser nu daadwerkelijk het beste alternatief voor Safari is, daarover zijn de meningen verdeeld. Google Chrome en Firefox zijn ronduit de bekendste.

Waarom de standaard browser wijzigen?

Wanneer je Safari nooit opstart en eigenlijk altijd een andere browser gebruikt is het aan te raden deze in te stellen als standaard. Wanneer je op een web-link klikt wordt deze namelijk niet meer geopend in Safari, maar met behulp van de ingestelde webbrowser bijvoorbeeld Chrome.

Lees ook: Safari bladwijzers en favorieten herstellen vanuit iCloudReacties


  • escom

    7 mei 2017 om 10:38

    Eigenaardig ! Als ik bij standaardwebbrowser kijk dan zie ik wel Firefox , die ik het meest gebruik , maar geen Safari alhoewel die ook op mijn iMac staat. Ik zie in dat menu wel VLC player , flip for mac , en streamclip staan terwijl dat toch geen webbrowsers zijn.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!