30 april 2017

Safari bladwijzers en favorieten herstellen vanuit iCloud

Safari icoon

iCloud is meer dan het synchroniseren van gegevens en bestanden tussen verschillende Apple producten. iCloud kun je gebruiken voor opslag en als reservekopie. Wie gebruikmaakt van iCloud-fotobibliotheek of Notities kan standaard als de verwijderde foto’s en notities herstellen in de app via een speciale map/album.

Ook kun je tot een termijn van dertig dagen terug verwijderde bestanden uit iCloud Drive herstellen, maar ook contacten en afspraken uit je Agenda. Hoe je dit doet lees je hier terug. Er is echter meer, zo kun je nu ook de bladwijzers en favorieten van Safari herstellen, handig wanneer deze corrupt blijken te zijn of je deze per ongelijk hebt gewist.

Safari bladwijzers herstellen

• Open iCloud.com in een webbrowser
• Log in met je Apple ID (iCloud account)
• Navigeer naar 'Instellingen'
• Scroll omlaag naar 'Geavanceerd'

safari bladwijzers herstellen via icloud

Klik hier op de optie 'Herstel bladwijzers', vervolgens krijg je een overzicht van de geschiedenis van je bladwijzers in Safari. Je hebt de keuze tussen verschillende datums om te herstellen, deze gaan tot 30 dagen terug. Kies de datum waarbij je zeker weet dat de bladwijzers nog in orde waren.

Lees ook: Verwijderde iCloud bestanden herstellenReacties


  • A.C.Brandsma

    30 april 2017 om 22:21

    Snap ik NIETS van.Net als al die help tekst. Gewoon in normaal Nederlands schrijven. Dit is bl bla

  • Jasper

    30 april 2017 om 23:33

    Het stappenplan is duidelijk genoeg, net zoals altijd. Staat stap voor stap uitgelegd. Je kunt beter aangeven wat er niet lukt en waar het bij jou misgaat dan deze vage reactie te geven.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!