1 mei 2017

iOS: Snel navigeren in pop-up menu’s met dit trucje

Wanneer je wilt kopiëren en plakken in iOS zal je gedurende enige momenten moet tikken op tekst in iOS. Daarna verschijnt er een pop-up menu waarin je verschillende opties kunt raadplegen. Hoe je moet kopiëren en plakken in iOS lees je hier terug.

Het pop-up menu is een smalle balk met verschillende opties. Deze kun je ook raadplegen wanneer je gedurende enige momenten tikt op een lege ruimte in iOS, in tekst op Safari, etc. Via dit menu kun je dan verschillende opties toepassen zoals het toevoegen van afbeeldingen, opzoeken van woorden, locatie raadplegen, etc. Om andere opties te raadplegen kun je standaard op het driehoekje tikken, maar het kan ook anders.

Snel navigeren in een iOS pop-up menu

Zodra je een pop-up menu hebt geactiveerd in iOS kun je naast het tikken op de driehoekjes ook vegen in het menu. Veeg naar links of rechts om de verschillende opties te raadplegen.

Snel navigeren in iOS pop-up menu's

Het is een eenvoudige tip, die zeker het vernoemen waard is. Het bovenstaande is toe te passen op alle menu’s die je op deze manier kunt raadplegen op je iPhone, iPad en iPod Touch.

Lees ook: Gebruikmaken van multitouch gebaren (vegen) op een iPad


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: