2 mei 2017

NieuwsApple verhoogt prijzen van apps en in-app aankopen

App Store iOS logo

Vorige week heeft Apple het al aangekondigd, maar nu is het een feit. De prijzen in de iTunes en App Store zijn verhoogd. In plaats van €0,99 betaal je voortaan €1,09. De prijswijziging heeft ook invloed op alle andere prijzen in de App Store. Volgens Apple is de reden van de wijziging de valutakoers.

Niet alleen wordt de prijs van een app duurder, ook in-app aankopen worden verhoogt. De prijs van huidige abonnementen worden niet aangepast, ook niet al deze zich automatisch vernieuwen. De verhoogde prijs wordt wel voor nieuwe abonnementen ingevoerd, wanneer je dus een oud abonnement opzegt en een nieuwe wil afsluiten betaal je de nieuwe prijs.

Apple verhoogt App Store-prijzen

Niemand zit te wachten op een prijsstijging, maar €1,09 voor een app is nog steeds weinig geld voor het werk dat een ontwikkelaar in een app steekt. Uiteraard treft de prijswijzingen ook de andere prijzen in de App Store, hieronder vind je een tabel met de oude en nieuwe prijs. De prijswijziging is nu gestart en bijna voltooid en treft de iOS App Store, Mac App Store en Apple TV App Store.

App Store-prijzen

Meer geld verdienen

Het lijkt er op dat Apple toch iets meer wil gaan verdienen aan de apps. Vorige week heeft Apple het affiliate programma aangescherpt. Websites kunnen zich bij dit programma aansluiten om een extraatje te verdienen. Wanneer iemand via een speciale link een app koopt, krijgt de website een percentage van het bedrag. Dit was 7% en wordt vanaf 1 mei is dit slechts 2,5% (meer info).

gratis apps

Dagelijks overzicht van de beste gratis en afgeprijsde apps

Gelukkig kun je nog steeds op onze website een overzicht vinden van de beste afgeprijsde en gratis apps van dit moment. De lijst kun je hier terugvinden of via onze nieuwe iOS applicatie. In de at-app vind je het overzicht terug via het tabblad Apps.

at | technieuws
at | technieuwsCategorie: News, Reference
Ontwikkelaar: Richard Ijzermans
iPad & iPhone  4+  20 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: De nieuwe appletips app is nu beschikbaar!

Bijgewerkt artikel i.v.m. lancering nieuwe prijzenReacties


 • Cloverfield

  28 april 2017 om 9:13

  Begrijpelijk maar Apple en verdienen in een zin klinkt altijd jammer. Zeker omdat het woord innovatie of ‘de lat weer eens hoog leggen’ vaak ontbreekt.

 • Ramon

  28 april 2017 om 10:31

  Dat de euro bijna gelijk is aan de dollar is juist het probleem. Ten tijde van de introductie van de iPad kreeg Apple bijna $1,50 voor een euro. Al betalen wij ons geld aan een Europese entiteit van Apple. Als die euros blijven staan op een euro rekening worden ze vanzelf meer waard. Apple blijft dan toch een Amerikaans bedrijf en trekt zich niks aan van de koopkracht in Europa, want die is niet met 10% gestegen. Deze ‘koerswijziging’ van Apple is wat mij betreft gewaagd.

 • Kees Tempelaar

  2 mei 2017 om 9:40

  Gaat dit ook gelden voor iCloud opslagabonnementen?

 • Wesley Fabry

  2 mei 2017 om 10:29

  @Kees voorlopig niet, dit valt namelijk buiten de App Store.

 • Ramon

  2 mei 2017 om 13:16

  Mijn vorige comment is niet echt relevant meer als jullie de post wijzigen en het stuk waar ik commentaar op gaf weghalen.

Een reactie toevoegen: