9 september 2017

Spullen zoeken, kopen en verkopen via Facebook Marketplace

Facebook icoon (logo)

Afgelopen maand heeft Markplaats er een geduchte concurrent erbij, Facebook Marketplace. In de Facebook applicatie en op de website kun je vanaf nu spullen zoeken, kopen en verkopen.

De dienst werd vorige maand al geïntroduceerd maar gefaseerd uitgerold in 17 Europese landen waaronder Nederland en België. Op dit moment heeft vrijwel iedereen toegang tot de nieuwe mogelijkheid en kan opzoek gaan naar spullen of deze zelf verkopen. Zelfs huizen en auto's kunnen te koop/te huur worden aangeboden.

Het grootste voordeel van Marketplace is dat je weet met wie je te maken hebt, er staat duidelijk een naam en foto bij. Hierdoor is het minder anoniem en iets prettiger om zaken te doen. Bovendien is het voorlopig nog reclamevrij en kan niemand zijn of haar advertentie omhooghalen door betalingen. Ook bedrijven die volop aanbiedingen spammen zul je hier (voorlopig) nog niet vinden.

Facebook Marketplace raadplegen in de app

Wanneer je de Facebook applicatie opent kun je onderaan op het marktkraam-icoon tikken. Onmiddellijk wordt de marketplace geopend en worden de te koop aangeboden spullen bij jou in de buurt getoond. Bovenaan dit overzicht vind je verschillende iconen terug met de categorieen, veeg naar links om meerdere te raadplegen.

Vlak boven de resultaten vind je de filteroptie terug, daar kun je de locatie wijzigen en filteren op categorie en/of prijs. Het zoekveld vind je helemaal bovenaan de app terug, vul hier je zoekopdracht in om te zoeken binnen de marketplace.

Facebook Marketplace overzicht en meer

Reageren op aanbiedingen

Tik op de aanbieding om meer informatie te raadplegen over het aangeboden artikel. Onmiddellijk kun je een chatbericht versturen naar de verkoper of kun je bieden. Daarnaast kun je aangeven dat je geinsterseerd bent in het product of deze opslaan voor later. Uiteraard kun je ook eenvoudig de aanbieding delen met andere via de deelknop.

Facebook Marketplace spullen kopen

Onderaan de foto's en knoppen vind je de omschrijving van het product terug en de locatie waar ongeveer het product wordt aangeboden. Hoe je de overdracht regelt, moet je zelf weten. Via Facebook Messenger kun je met de koper in contact komen en een afspraak maken. Betalen doe je aan de deur, Facebook heeft geen betaalfunctie online.

Zelf spullen verkopen via Facebook Marketplace

• Open de Facebook applicatie
• Navigeer naar de Marketplace via het marktkraam icoon
• Tik op 'Wat verkoop je'
• Kies wat je wil verkopen
• Selecteer de foto's

Facebook Marketplace spullen verkopen

Vul de gevraagde gegevens in en tik op volgende. Vervolgens kun je ervoor kiezen of je het product alleen op je profiel plaats voor je vrienden of openbaar op de Martketplace. Tik daarna op 'Plaatsen'. Al je te koop aangeboden artikelen kun je terugvinden via Facebook ▸ Marktkraam icoon ▸ Tik bovenin op 'Je artikelen', hier vind je overigens ook je opgeslagen items.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  352 MB DOWNLOAD GRATIS

Facebook Marketplace raadplegen op de website

Alle bovenstaande functies zijn ook te raadplegen op de desktopversie van de Marketplace. Open Facebook op je desktop en klik in de kolom op 'Marketplace'. Via de kolom kun je eenvoudig de categorieën raadplegen en bovenaan de producten kun je filteren. Daar kun je ook zoeken of zelf verkopen.

Lees ook: Foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen met Facebook StoriesReacties


 • Zapper

  9 september 2017 om 9:50

  Ik merk dat het alleen werkt op een iPhone maar niet op een iPad. Klopt dat?

 • Wesley Fabry

  9 september 2017 om 10:58

  @zapper werkt zowel op iPhone als iPad, dus wellicht is het daar nog niet geactiveerd. Herinstalleren van de facebook app kan helpen.

 • Pop

  22 september 2017 om 10:36

  Hallo

  Probeer op marketplace advertentie’s te zetten maar volgens ons gaat dat niet goed. Moeten wij ons eerst aanmelden ergens.

  Gr Pop Heuker

 • Wesley Fabry

  22 september 2017 om 10:39

  @pop het artikel legt uit hoe je de spullen kunt aanbieden, uiteraard moet je ingelogd zijn met je Facebook account.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!