28 maart 2017

Facebook Stories: Foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen

Facebook icoon (logo)

Mark Zuckerberg heeft de smaak te pakken, na Instagram, WhatsApp en Facebook Messenger komt ook Facebook met de Snapchat-functie 'Stories'. Met Facebook Stories is het mogelijk om foto's, gifs en korte video's te delen die na 24 uur verdwijnen.

De nieuwe deelmogelijkheid wordt automatisch aan de Facebook app toegevoegd en is te benaderen vanaf het nieuwsoverzicht. Hierin vind je bovenaan de stories (verhalen) terug van je contacten en kun je er zelf maken. Zie je de nieuwigheid nog niet? Herstart dan de app of installeer deze opnieuw, later vandaag moet iedereen de nieuwe functie zien.

Facebook Stories maken, bewerken en delen

• Open Facebook
• Navigeer naar het tabblad ‘nieuwsoverzicht'
• Tik bovenin op 'Jouw verslag'

Veeg nu naar boven of onder op het scherm om te wisselen tussen de verschillende filters en opties. Zo kun je spiegelen of gezichten bewerken met verschillende maskers en effecten.

Facebook Stories nieuw

Je kunt een foto of video maken door de cameraknop in te drukken of bestaande toevoegen via je filmrol. Daarna kun je het verhaal versieren met filters, kaders, emoji's en overige tekeningen. Dit doe je door op de toverstaf te tikken en de gewenste te selecteren. Na 24 uur zal de update automatisch verdwijnen.

Facebook Stories ook bewaren voor later

Om het verhaal te delen tik je op de pijl naar rechts, kies vervolgens met wie je dit wilt delen. Als je ervoor kiest om het verhaal te 'Plaatsen' dan wordt deze toegevoegd aan je video's of foto's op je profiel en is het verhaal 'voor altijd' te bekijken.

Wanneer je alleen kiest voor 'Je verslag' dan verdwijnt deze na 24 uur. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om het verhaal met een beperkt aantal mensen te delen. Samen met de andere verhalen is jouw verslag bovenaan het nieuwsoverzicht te zien.

Lees ook: WhatsApp Status, foto’s en video’s delen die na 24 uur verdwijnen

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  365 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Cloverfield

    28 maart 2017 om 13:50

    Eigenlijk is het best sneu. Het kopieert elkaar allemaal zonder na te denken hoe of wat.
    Blij dat ik.mn account heb opgezegd. Doei!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!