28 maart 2017

iOS 10iOS 10.3: iCloud en Apple ID instellingen raadplegen

iCloud os x icoon

iOS 10.3 bevat een aantal kleine wijzigingen en verbeteringen ten opzichte van de voorgaande versie van iOS. Zo kun je vanaf nu op een andere plek de iCloud instellingen en Apple ID informatie raadplegen in iOS.

Apple heeft je persoonlijk account (Apple ID en iCloud) samengevoegd tot één duidelijk overzicht. Hierin vind je allerlei informatie terug zoals je: iCloud, iCloud-opslag, Apple ID gegevens, gekoppelde apparaten, etc. Dit houdt wel in dat de instellingen voor iCloud en je iTunes/App Store account zijn verplaatst.

Apple ID en iCloud instellingen raadplegen

• Open Instellingen op je iPhone of iPad
• Navigeer naar de bovenkant van deze app
• Tik op je naam (account)

iOS 10.3 icloud instellingen op een iPhone

Je krijgt nu een overzicht te zien van allerlei gegevens. Zo kun je jouw naam, telefoonnummer en e-mail bekijken en eventueel aanpassen. Ditzelfde geldt ook voor je wachtwoord en soort beveiliging. Vanaf iOS 10.3 zal iOS je namelijk vragen om twee-factor-authenticatie te activeren. Dit is aan te raden voor iedere Apple gebruiker, klik hier voor meer info.

In het overzicht kun je ook iCloud, Delen met gezin en iTunes Store en App Store instellingen raadplegen. Deze zijn te vergelijken met de instellingen die eerder terug te vinden waren in deze applicatie. Echter zijn deze nu verplaatst naar je accountgegevens in iOS. Wel kun je via jouw account ▸ iCloud, je iCloud-opslag bekijken aan de hand van een handig overzicht.

Lees ook: iCloud inloggen, instellen en gebruiken


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: