27 maart 2017

iOS 10iOS 10.3, macOS Sierra 10.12.4, watchOS 3.2 en tvOS 10.2 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft vandaag iOS 10.3, watchOS 3.2 en tvOS 10.2 nu beschikbaar uitgebracht voor iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch en Apple TV 4. Daarnaast kun je ook macOS Sierra 10.12.4 downloaden en installeren voor de Mac. De updates bevatten bugfixes, maar ook enkele nieuwe opties en functies.

Zo krijgt ondermeer de Mac Night Shift en kun je jouw AirPods zoeken met de 'Zoek mijn Airpods'-functie in iOS 10.3. Op de Apple Watch kun je de nieuwe bioscoopstand (Theater mode) inschakelen die het mogelijk maakt om het scherm van je Apple Watch op 'niet storen' te zetten.

Lees ook: Alle tips voor voor iOS 10, klik hier voor het overzicht

iOS 10.3 update nu te downloaden

Je kunt iOS 10.3 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. Wie veel problemen heeft met iOS 10 raden wij aan om iOS 10.3 via iTunes te installeren, waarom lees je hier terug.

ios 10.3

Een aantal nieuwe opties en functies zijn:
• Zoek mijn AirPods-functie
• Verbeterde weergave voor iCloud, iCloud opslag Apple ID en gekoppelde apparaten
• Ondersteuning voor programmeerbare HomeKit schakelaars
• Weer-icoon in de Kaarten app heeft nu ondersteuning voor 3D Touch (toont widget)
• Verbeteringen voor Siri zoals inplannen van taxiritten (uber) en betalingen
• Ontwikkelaars kunnen reageren op reacties in de App Store
• CarPlay kaarten bevat nu laadstations voor elektrische voertuigen
• CarPlay toont snelkoppeling van de 3 laatste gebruikte apps in het ‘Dock'
• Verbeterde weergave voor berichtenreeksen in Mail
• Podcast widget met cover-weergave
• Ontwikkelaars kunnen reageren op reacties in de iOS App Store
• Toch een iets minder kleiner lettertype in de Muziek app (huidige was blijkbaar toch te groot)

Wanneer er geen update wordt gevonden is dit een teken dat het erg druk is op de download servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

De macOS Sierra update brengt Night Shift naar de Mac. De optie kennen we van iOS en zorgt voor minder blauw licht in de avonduren. Daarnaast kunnen ontwikkelaars reageren op reacties in de Mac App Store en zijn er een aantal bugfixes voor PDF-weergave in Voorvertoning uitgevoerd.

Night Shift macOS Sierra 10.12.4

De update voor macOS Sierra is gratis te downloaden in de Mac App Store, navigeer naar het tabblad 'Updates' en klik op 'update'. Heb je macOS Sierra nog niet geïnstalleerd? Dan kun je deze direct met de recentste update installeren.

Lees ook: Alle tips voor voor macOS Sierra, klik hier voor het overzicht

tvOS 10.2 software-update

Ook tvOS 10.2 lost enkele vervelende bugs op zodat alles soepel verloopt op je Apple TV 4. Nieuw is de mogelijkheid om snel door lijsten te scrollen door aan de rechterkant van het touchpad naar boven of beneden te vegen. Tot slot geeft tvOS 10.2 en een update van de Apple TV Remote App de mogelijkheid om deze op de iPad te gebruiken. Standaard wordt de update automatisch geïnstalleerd (later op de avond), maar je kunt deze nu ook handmatig bijwerken. Dit doe je via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ Werk software bij. Vervolgens selecteer je 'Download en installeer'. Wil je de update liever later installeren kies dan voor 'Werk later bij'. De instellingen voor software-updates kun je overigens wijzigen via Instellingen ▸ Systeem ▸ Software-updates ▸ schakel hier de optie 'Werk automatisch bij' in of uit.

watchOS 3.2 voegt bioscoopstand toe

WatchOS 3.2 is vooral een update die enkele bugs oplost en moet de Apple Watch nog stabieler maken. Ook de ondersteuning voor Siri door apps van derde wordt toegevoegd. De enige nieuwe functie is de bioscoopstand.

Theater mode voor Apple Watch (bioscoopstand)

Met deze optie is het mogelijk om het scherm van je Apple Watch op 'niet storen' te zetten. De functie zorgt ervoor dat het scherm bij beweging niet plotseling oplicht en de luidspreker tijdelijk uitgeschakeld wordt. Wanneer je een melding ontvangt zal je alleen een tikje op de pols (trillen) krijgen. Klik hier voor meer informatie over bioscoopstand en de vernieuwingen in watchOS 3.2.

Lees ook: Haal meer uit je Apple Watch met deze tips

Sinds de lancering van iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3 vind je hier op appletips dagelijks meerdere tips terug over de nieuwe software. Je kunt ons op verschillende manieren volgen, het eenvoudigste is dagelijks onze website bezoeken. Verder kun je ons volgen op Twitter, Facebook en Google+ of accepteer onze Safari push notificaties.

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Hagedoorn Hendrik Adolf

  28 maart 2017 om 23:20

  ik heb mijn imac geüpdatet maar ik kan Night Shift nergens vinden? Misschien iemand een idee? Bi Beeldschermen staat het helaas niet, mijn iMac is van mid 2011. alvast bedankt voor de moeite

  met vriendelijke groet,

  Harrie Hagedoorn

 • Wesley Fabry

  28 maart 2017 om 23:23

  @harrie helaas worden niet alle Maca ondersteund, hier vind je een lijst met ondersteunende apparaten: https://www.appletips.nl/night-shift-voor-mac/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!