31 januari 2017

BETAwatchOS 3.2 voegt Theater Mode (bioscoopstand) toe

watchOS 3 logo

Een week later dan iOS 10.3, tvOS 10.2 en macOS Sierra 10.12.4 heeft Apple ook watchOS 3.2 uitgebracht. Buiten het feit dat er een aantal problemen worden opgelost voegt deze update ook enkele nieuwe opties toe zoals Theater Mode (bioscoopstand) en uitbreidingen voor Siri.

Deze beta-versie voor de Apple Watch is alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De beta-update kan geinstalleerd worden via de Apple Watch app ▸ Mijn Watch ▸ Algemeen ▸ Software-update. De uiteindelijke release van watchOS 3.2 wordt in maart verwacht voor alle Apple Watch modellen.

Wat is Bioscoopstand (Theater Mode)?

Eerder dit jaar waren er al geruchten dat er een 'Theater Mode' naar iOS ging komen. Degene die dit zeiden hadden het helaas bij het verkeerde eind, de functie is namelijk bedoeld voor de Apple Watch. Met bioscoopstand is het mogelijk om het scherm van je Apple Watch op 'niet storen' te zetten.

Theater mode voor Apple Watch (bioscoopstand)

De functie zorgt ervoor dat het scherm bij beweging niet plotseling oplicht en de luidspreker tijdelijk uitgeschakeld wordt. Wanneer je een melding ontvangt zal je alleen een tikje op de pols (trillen) krijgen. Je kunt dan het scherm activeren door te tikken op het scherm. Heb je een Apple Watch series 2? Dan kun je het scherm ook gedimd activeren door aan de Digitale Crown te draaien. Dit laatste is nu al mogelijk, klik hier voor meer informatie.

Uitbreidingen voor Siri

Net zoals in iOS 10 kunnen apps van derde vanaf watchOS 3.2 nu ook gebruikmaken van Siri. Zo kun je bijvoorbeeld een taxi via UBER oproepen, een betaling uitvoeren via PayPal of een work-out van derde starten.

Beta's installeren

Beta’s zijn tegenwoordig iets stabieler, ook worden ze vaker voorzien van een update. Toch raden we aan de beta’s alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Wil je de publieke beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 (met Night Shift) installeren? Klik dan hier voor meer informatie. iOS 10, watchOS 3 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 10
Alle tips voor macOS Sierra
Alle tips voor watchOS 3

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: