Menu

5 september 2015

iOS: Snel de cache van de offline-leeslijst verwijderen

iOS safari icoon

Wie veelvuldig gebruikmaakt van de leeslijst-fucntie in Safari kan een hoop opslagruimte op zijn of haar iPhone, iPad of iPod Touch kwijt zijn. De leeslijst wordt namelijk offline bewaard zodat je altijd (ook bij geen internetverbinding) de artikelen en webpagina’s kunt raadplegen.

Dit is handig, maar wie veel items heeft kan zomaar 500MB kwijt zijn aan cachebestanden. In iOS is het vrij eenvoudig deze cache te legen zonder dat je items uit je leeslijst moet verwijderen, hoe leggen we hieronder uit.

• Open de Instellingen applicatie in iOS
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer de optie ‘Gebruik’
• Tik bij ‘Opslag’ op ‘Beheer opslag’
• Navigeer naar ‘Safari’ en open deze optie

offline leeslijst bewaren

Je krijgt nu een overzicht van het gebruik van Safari, daar zie je de optie ‘Offline-leeslijst’ verschijnen met daarachter de opslagruimte die dit inneemt. Veeg met één vinger van rechts naar links over de optie ‘Offline-leeslijst’ om hierna op ‘Verwijder’ te tikken. De cachebestanden van de leeslijst worden verwijderd, maar de items niet.

Wanneer je nu een item raadpleegt in je leeslijst zal de gehele pagina weer offline bewaard worden, ook bij het toevoegen van een nieuw item. Loop het opslaggebruik weer te hoog op, dan kun je de cache weer legen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.
Gerelateerde tips:
Reacties


  • Biker 5 september 2015 om 12:49

    Offline-reading is tamelijk onbruikbaar, heb op diverse devices de melding “Safari cannot open the page because it is not available for offline reading”. Het enige alternatief is nu Pocket om sites offline te kunnen lezen.

Een reactie toevoegen: