30 januari 2017

iOS: De cache van de offline-leeslijst verwijderen in Safari

iOS safari icoon

Wie veelvuldig gebruikmaakt van de leeslijst-fucntie in Safari kan een hoop opslagruimte op zijn of haar iPhone, iPad of iPod Touch kwijt zijn. De leeslijst wordt namelijk offline bewaard zodat je altijd (ook bij geen internetverbinding) de artikelen en webpagina’s kunt raadplegen.

Dit is handig, maar wie veel items heeft kan zomaar 500MB gebruiken aan cachebestanden. Bij het toevoegen van een item aan de leeslijst wordt deze volledig gedownload en opgeslagen. Ook als je deze via andere apparaten toevoegt. Gelukkig kun je in iOS de opgeslagen items verwijderen, maar niet de inhoud van de leeslijst.

Cache van offline-leeslijst verwijderen in iOS Safari

• Open de Instellingen applicatie in iOS
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer de optie 'Beheer opslagruimte'
• Tik bij 'Opslag' op 'Beheer opslag'
• Navigeer naar 'Safari' en open deze optie

De cache van de offline-leeslijst in Safari wissen

Je krijgt nu een overzicht van het gebruik van Safari, daar zie je de optie 'Offline-leeslijst' verschijnen met daarachter de opslagruimte die dit inneemt. Veeg met één vinger van rechts naar links over de optie 'Offline-leeslijst' om hierna op 'Verwijder' te tikken. Dit kan ook via de 'Wijzig'-knop. De cachebestanden van de leeslijst worden verwijderd, maar de items niet.

Alle nieuwe items vanaf deze dit moment zal Safari automatisch downloaden. De items voor deze verwijdering worden alleen gedownload wanneer je deze opnieuw opent. Loop het opslaggebruik weer te hoog op, dan kun je de cache weer legen. Het is niet mogelijk het 'offline-gedrag' van de leeslijst uit te schakelen.

Lees ook: Alle Safari tabbladen in één keer afsluitenReacties


  • Mariodefraeye

    30 januari 2017 om 20:49

    Graag via Apple-topman hoe instellingen van tijd en datum voor ipad2 en desktop Windows 10 met office 365 met outlook2016 afstellen

  • Wesley Fabry

    31 januari 2017 om 8:21

    @Mariodefraeye Deze vraag kun je het beste stellen op https://genius.appletips.nl Onze experts en leden weten vast een oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!