29 januari 2017

iOS: Voorvertoning van e-mailberichten uitschakelen of aanpassen

mail icon iOS

Bij het ontvangen van een e-mailbericht in iOS wordt deze, mits actief, getoond in een kleine voorvertoning. De e-mail voorvertoning is te zien op het toegangsscherm en in het berichtencentrum. Onmiddellijk weet je ongeveer waarover het e-mailbericht gaat aan de hand van de eerste regels, handig, maar ook privacygevoelig.

In het slechtste geval kan hier misbruik van worden gemaakt. Iedereen die in de buurt van je iDevice is kan even kijken op je toegangsscherm en de boodschappen lezen. Ook wanneer een codeslot actief is. Daarom kun je ervoor kiezen om de voorvertoning uit te schakelen. Vanaf iOS 10 kun je ook alleen bij een ontgrendelde iPhone of iPad de eerste regels weergeven.

E-mail voorvertoning uitschakelen of tijdelijk verbergen in iOS

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Zoek in de lijst naar 'Mail' en open dit
• Open een gewenst e-mailaccount
• Tik op 'Toon voorvertoning'

E-mail voorvertoning uitschakelen of verbergen

Kies nu voor de optie 'Altijd', 'Uit' of vanaf iOS 10 voor 'Indien ontgrendeld'. Deze laatste houdt in dat je alleen de boodschappen ziet wanneer je de iPhone of iPad ontgrendeld. Sinds iOS 10 moet je namelijk eerst de beveiliging van je iDevice opheffen en daarna op de thuisknop drukken om deze te ontgrendelen. Na de ontgrendeling worden de voorvertoningen getoond in het berichtencentrum en bij ontvangen meldingen.

De voorvertoning aanpassen

Wil je het aantal regels aanpassen van de preview, dan kun je dit eenvoudig doen via de volgende stappen. Open Instellingen ▸ Mail (of e-mail, contacten, agenda) ▸ Voorvertoning ▸ Kies het aantal regels.

Lees ook: Trucje om alle e-mailberichten in één keer te verwijderen of verplaatsenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!