26 januari 2017

BETAEerste publieke beta iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 nu beschikbaar

iOS 10.3 logo

Apple heeft de eerste publieke beta van iOS 10.3 en macOS Sierra 10.12.4 beschikbaar gesteld. Ontwikkelaars kunnen sinds 24/01/17 iOS 10.3 beta 1 downloaden, maar ook macOS Sierra 10.12.4 en tvOS 10.2. De uiteindelijke release wordt in maart verwacht.

Voor iOS zijn de grote vernieuwing beperkt, macOS Sierra 10.12.4 daarentegen heeft Night Shift gekregen. Beta's zijn tegenwoordig iets stabieler, ook worden ze vaker voorzien van een update. Let op, het downgraden van iOS 10.3 is niet mogelijk! Daarom raden we aan de beta's alleen te installeren op apparaten die je niet dagelijks gebruikt. Bij problemen kan overigens een volledige herstel van je toestel noodzakelijk zijn.

Ben je aangemeld als beta-tester? Dan kun je iOS 10.3 beta 1 downloaden en installeren vanaf je iPhone, iPad en iPod Touch via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update of via iTunes. Klik hier voor meer informatie over het update op andere apparaten.

Wat is er nieuw in iOS 10.3 beta 1?

Helaas geen donkere modus of de veel besproken 'Theater Mode'. Toch is er een grote vernieuwing in iOS 10.3. Vanaf deze versie maakt iOS maakt gebruik van het verbeterde Apple File System (APFS), het bestandssysteem dat voor de communicatie zorgt tussen hard- en software. APFS doet dit zo slim en energiezuiging mogelijk, hierdoor zal het syteem minder snel crashen, vertraging opleveren, etc. Een goede verbetering voor zowel de hardware en software. Let wel, hierdoor kun je niet meer downgraden naar iOS 10.2.

ios 10.3 beta 1

In iOS 10.3 zijn er een aantal nieuwe opties en functies toegevoegd, hieronder een klein overzicht:
• Zoek mijn AirPods-functie
• Verbeterde weergave voor iCloud, iCloud opslag Apple ID en gekoppelde apparaten
• Ondersteuning voor programmeerbare HomeKit schakelaars
• Weer-icoon in de Kaarten app heeft nu ondersteuning voor 3D Touch (toont widget)
• Verbeteringen voor Siri zoals inplannen van taxiritten (uber) en betalingen
• CarPlay kaarten bevat nu laadstations voor elektrische voertuigen
• CarPlay toont snelkoppeling van de 3 laatste gebruikte apps in het 'Dock'
• Verbeterde weergave voor berichtenreeksen in Mail
• Podcast widget met cover-weergave
• Ontwikkelaars kunnen reageren op reacties in de iOS App Store
• Toch een iets minder kleiner lettertype in de Muziek app (huidige was blijkbaar toch te groot)

Nieuw in macOS Sierra 10.12.4 en tvOS 10.2

De macOS Sierra update brengt Night Shift naar de Mac. De optie kennen we van iOS en zorgt voor minder blauw licht in de avonduren. De optie is te activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beelscherm ▸ Night Shift of via het berichtencentrum.

• Ontwikkelaars kunnen reageren op reacties in de Mac App Store
• Bugfixes voor PDF-weergave in Voorvertoning

Night Shift macOS Sierra

WatchOS 3.2 voegt bioscoopstand toe

Met bioscoopstand (Theater mode) is het mogelijk om het scherm van je Apple Watch op 'niet storen' te zetten. De functie zorgt ervoor dat het scherm bij beweging niet plotseling oplicht en de luidspreker tijdelijk uitgeschakeld wordt. Wanneer je een melding ontvangt zal je alleen een tikje op de pols (trillen) krijgen. Daarnaast krijgt watchOS 3.2 betere ondersteuning voor apps van derde en Siri en bevat deze een aantal bugfixes. Klik hier voor meer informatie over bioscoopstand en de vernieuwingen in watchOS 3.2.

Theater mode voor Apple Watch (bioscoopstand)

Aanmelden voor publieke beta's voor iOS 10 en macOS Sierra

Door in te loggen met je Apple ID op deze pagina is het mogelijk om je aan te melden voor de publieke beta’s. Hoe je de beta's installeert op jouw iPhone, iPad, iPod Touch of Mac lees je hier, samen met extra informatie, terug.

Lees alles over de nieuwe software-updates

iOS 10 en macOS Sierra bevatten een hoop nieuwe functies en mogelijkheden. Deze hebben we al uitgebreid besproken en vind je hieronder terug.

Alle tips voor iOS 10
Alle tips voor macOS Sierra

Downgraden niet mogelijk

Let op, na de installatie van iOS 10.3 Beta is het niet meer mogelijk te downgraden naar een vorige versie van iOS. Dit heeft te maken met het nieuwe Apple File System. Zodra je iOS 10.3 hebt geïnstalleerd kun je dus niet meer terug.

Lees ook: Het macOS of iOS beta-programma verlaten (afmelden)

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • timosha

  25 januari 2017 om 8:44

  Na de installatie van iOS 10.3 Beta (met APFS) is een “downgrade” naar de vorige iOS versie, iOS 10.2.1 (met HFS+), niet mogelijk. Men kan het APFS bestandssysteem niet downgraden.

 • Wesley Fabry

  25 januari 2017 om 9:30

  @timosha bedankt voor het melden!

 • Ebo

  27 januari 2017 om 13:38

  Hi,

  Mijn upgrade loopt helemaal vast. Krijg een wit scherm met tekst “druk op thuisknop om bij te werken”, soms kan ik net mijn login code invoeren, maar telefoon start uit zichzelf meteen weer op, lijkt vast te zitten in een loop van opstarten.

  Meer mensen die dit hebben?

 • Marcel

  22 februari 2017 om 11:36

  Ik vraag me af hoelang de batterij nu ga meegaan ? Zou het niet meer dan wenselijk zijn dat Apple is eindelijk gaat werken aan en echte kwaliteit van zen BATTERIJEN ? Mijn 6s heeft op 1 jaar tijd al een 2de batterij die is even slecht als de eerste die in het toestel zat als ik hem kocht !
  Als ik een code krijg voor gratis vervanging ben ik mijn toestel minsten tussen de 3 dagen tot 10 dagen kwijt bij een erkende hersteller van Apple ? dat is nog al is een service voor zo een ” goedkoop ” toestelletje he ?????
  Apple wanneer ga je dat is verbeteren AUB ??????

 • Wesley Fabry

  22 februari 2017 om 11:47

  @Marcel ik was mijn toestel slechts 3 dagen ‘kwijt’, maar als je naar de Apple Store gaat wordt het op diezelfde dag gefixt. De batterij is naar mijn weten voldoende voor een hele dag, alles hangt af van je persoonlijk gebruik. Je kunt niet verwachten van een smartphone dat deze een hele dag mee kan gaan wanneer je navigatie, games, muziek, etc. voortdurend gebruikt. Bekijk eens deze tips: https://appletips.nl/batterijduur-iphone-ipad-verlengen

 • Marcel

  20 maart 2017 om 19:37

  Geen enkele Apple store in het Gentse die ik belde doen het niet als wel 3 tot 10 dagen toestel kwijt ! op vraag of ze dan eventueel een vervangtoestel hebben ? kreeg ik als reactie : hier bepalen wij de regels niet de klant ! eind verhaal ? Dan maar geld uitgeven bij een private hersteller op 30 minuten klaar
  Op mijn iPhone staat alles uit batterij spaar staat aan , mobiel netwerk staat uit , luister geen muziek gebruik geen apps die mobiel netwerk gebruik , werk alleen op Wifi , dank aan een echte freak die me hielp om al wat energie gebruikt uit te zetten . Waarom nog zo een duur Apple toestel kopen ? NEE BEDANKT

 • Wesley Fabry

  20 maart 2017 om 19:40

  @marcel de reactie op dit artikel is ongepast en fout onderwerp. Bekijk dit eens: https://www.appletips.nl/reparatieprogramma-iphone-6s/ beste is contact op te nemen met Apple Support: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/ dat jij niet wil wachten is toch een beetje jouw probleem. Je bent niet de enige waarbij dit probleem verhopen moet worden. Het gaat om honderdduizenden iPhones.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!