21 september 2017

iOS 11iOS 11: Apps tijdelijk verwijderen voor extra opslagruimte op je iPhone of iPad

new app store logo, beta

Wanneer de opslagruimte op je iPhone of iPad bijna vol is kan je vanaf iOS 11 dit eenvoudig verhelpen door het automatisch verwijderen van ongebruikte apps. Het gaat hier om apps die je nooit tot zelden gebruikt en eigenlijk verwijderd kunnen worden van je iDevice.

Het is een erg slimme functie, want iOS verwijdert alleen de app en niet de bijhorende gegevens. Zo zal je iPhone of iPad alleen maar de app zelf verwijderen en de gegevens uit de app blijven behouden op het toestel. Hierdoor kun je op een later tijdstip de app opnieuw downloaden en in 'originele' staat verder gebruiken.

Automatisch ongebruikte apps verwijderen vanaf iOS 11

Vanaf iOS 11 kun je automatisch apps opruimen, nogmaals het gaat alleen om apps die je al een lange tijd niet hebt gebruikt. Daarbij worden de apps niet echt verwijderd. Het app-icoon blijft op het beginscherm aanwezig met naast de naam een download-wolk. Dit geeft aan dat de app gewist is van je iDevice, maar de inhoud behouden is. Voor je de app weer kunt openen moet je op de app tikken, deze wordt dan automatisch gedownload. Volg onderstaande stappen om het automatisch opruimen van ongebruikte apps te activeren.

• Open Instellingen
• Navigeer naar iTunes en App Store (kan ook via je naam)
• Schakel de optie 'Ruim apps op' in

iOS apps tijdelijk opruimen voor extra opslagruimte

Apps handmatig opruimen en tijdelijk verwijderen

• Open Instellingen
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Tik op 'iPhone/iPad opslag'
• Selecteer in de lijst op de app die je wilt opruimen
• Kies voor 'Ruim op'

De app wordt nu gewist van je iDevice, maar de inhoud en gegevens blijven behouden. Ook het app-icoon blijft opdezelfde plek staan.

Opgeruimde apps opnieuw downloaden

Wanneer je een app hebt opgeruimd, blijft het app-icoon zichtbaar op het beginscherm en is te herkennen aan het download-wolkje voor de naam. Wanneer je de app wil gebruiken tik je erop en zal de app gedownload worden en kun je deze openen. De inhoud is bewaard gebleven, dus je kunt gewoon verder gaan. Daarnaast kun je apps ook opnieuw downloaden via Instellingen ▸ Algemeen ▸ iPhone/iPad opslag ▸ Tik op de app ▸ Installeer app opnieuw.

Lees ook: Opslagruimte van je iPhone of iPad ‘uitbreiden’ met een USB-stick


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!