5 juli 2017

Opslag van je iPhone uitbreiden met microSD lezers van PhotoFast

photofast itype-c USB-stick voor iPhone

De iPhone 7 (Plus) hebben standaard 32GB opslag, de iPad Pro zelfs 64GB. Echter zijn er nog veel iPhone, iPad en iPod Touch gebruikers die slechts 16GB of minder opslagruimte ter beschikking hebben. Je kunt content bewaren in iCloud Drive of andere online opslagdiensten, maar dat is niet wat iedereen wil vanwege privacyredenen.

Gelukkig bestaan er een hoop alternatieve oplossingen in de vorm van een 'USB-stick', een bekende fabrikant hiervan is PhotoFast. In het verleden hebben we al een aantal producten van deze leverancier besproken. Zoals bij de iPhone en iPad kon je bij de eerdere generatie PhotoFast sticks de opslagruimte niet uitbreiden, dit kan vanaf de nieuwe PhotoFast-lijn wel met een microSD kaart. Bovendien zijn de sticks nu ook compatibel met USB-C en 4K!

PhotoFast iType-C 4-in-1 microSD Kaartlezer

De meest veelzijdigste in de nieuwe lijn is de iType-C 4-in-1 microSD Kaartlezer van PhotoFast. Dit is een iOS-stick die je kunt gebruiken op je iPhone of iPad, maar ook op je Mac of PC. Deze heeft standaard een USB-C aansluiten zodat je de stick direct kunt gebruiken op de nieuwste MacBook Pro. Mocht je nog geen USB-C poort hebben dan kun je het bijgeleverde verloopstukje gebruiken naar USB-A 3.0.

De werking van de stick is niet gewijzigd, de iType-C stick is direct te benaderen vanaf je Mac of PC als externe harde schijf. Je kunt mappen aanmaken en bestanden erin plaatsen. Standaard krijg je een 4GB microSD kaart meegeleverd, maar je kunt deze uiteraard zelf uitbreiden naar iedere mogelijke opslagcapaciteit. De stick kun je koppelen aan je iPhone of iPad en via een speciale app kun je de bestanden bekijken en afspelen. Wil je bestanden of back-ups vanaf je iDevice plaatsen op de stick dan is dit ook gewoon mogelijk via de app. De werking van de app leggen we hieronder uit.

De PhotoFast iType-C 4-in-1 microSD Kaartlezer is te koop voor €79,99 bij ondermeer bol.com, PDAshop (coolblue) en DigiTrading. Standaard krijg je de stick, verloopstukje, 4GB microSD kaart en opbergdoos. Meer info over de iType-C vind je hier terug bij de Nederlandse importeur digitrading.

PhotoFast 4K iReader

Een ander exemplaar in de nieuwe lijn is de 4K iReader, dit is een USB-stick voor iOS met een microSD kaartlezer. Ook bij deze stick kun je zelf de benutten opslagruimte bepalen en achteraf eenvoudig uitbreiden. De 4K iReader bevat geen USB-C aansluiting, maar wel de traditionele USB-A 3.0. Zoals de iType-C kun je deze stick koppelen aan je Mac en PC en bestanden erop plaatsen om deze vervolgens te kunnen raadplegen op je iPhone of iPad. Vanzelfsprekend kun je ook bestanden vanaf je iDevice plaatsen op de stick.

De stick is klein en handig in gebruik, bovendien kan deze 4K bestanden renderen en afspelen op je iPhone of iPad. Omdat de stick langs twee kanten werkt kun je deze ook koppelen aan je TV en zo video's afspelen of foto's bekijken. Wie opzoek is naar een snelle USB-stick van goede kwaliteit kan daarom het beste kiezen voor de 4K iReader.

De PhotoFast 4K iReader is te koop voor €39,99 bij ondermeer bol.com, PDAshop (coolblue) en DigiTrading. Let wel, bij dit exemplaar krijg je geen microSD kaart, deze moet je nog apart aanschaffen of al in je bezit hebben. Meer info over de iReader vind je hier terug bij de Nederlandse importeur digitrading.

Hoe werkt de PhotoFast One applicatie voor de iOS USB-sticks?

Om de PhotoFast USB-sticks te kunnen gebruiken moet je in het bezit zijn van de PhotoFast ONE applicatie. Door de PhotoFast aan te sluiten op je Mac of PC via de USB-A of USB-C uitgang kun je bestanden plaatsen op de stick. Deze is direct te benaderen in Finder of in de verkenner op je PC. Kopieer vervolgens afbeeldingen, video’s, documenten, etc. naar de stick.

Koppel de PhotoFast aan je iDevice en open de i-FlashDrive applicatie en vervolgens krijg je een overzicht met veel opties. Denk hierbij aan foto, video, document, muziek, enzovoorts. Tik op 'Externe opslag' om alle content te bekijken die aanwezig is op microSD kaart. Ook via de verschillende categorieën kun je de content bekijken per soort.

review microSD usb-stick voor iPhone: photofast itype-c en 4K iReader

Geopende bestanden in de i-FlashDrive app kun je vervolgens via de deelknop openen in een andere applicatie, bijvoorbeeld een PDF-document in de iBooks App. Video’s en andere ondersteunende content kun je via Airplay vanaf de PhotoFast streamen naar een Apple TV zodat je dit niet meer fysiek naar je iDevice hoeft te kopiëren. Klik hier voor een overzicht van alle formaten die de i-FlashDrive ondersteunt.

Naast bovenstaande voorbeelden kun je nog veel meer met de i-FlashDrive applicatie. Zo kun je deze koppelen aan Dropbox en Google Drive om direct je documenten te benaderen en kun je automatisch al je foto’s van bijvoorbeeld Facebook en Instagram bewaren op de PhotoFast plaatsen met de speciale back-up functie. Dit zijn slechts enkele mogelijkheden van de app, zelfs zonder PhotoFast stick kun je de app gebruiken en bekijken. Deze kan namelijk ook als lokale opslag dienen.

PhotoFast ONE
PhotoFast ONECategorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: ALL BOND TECHNOLOGY CO., LTD
iPad & iPhone  4+  141 MB DOWNLOAD GRATIS

Winactie

In samenwerking met digitrading mogen wij 3 PhotoFast 4K iReaders en 1 iType-C Reader verloten onder de lezers van appletips. Vul het onderstaande formulier in voor 6 juli 2017 09.00 uur. Uit alle inzendingen worden automatisch en willekeurig winnaars geselecteerd, deze ontvangen een persoonlijk e-mailbericht. Na afloop kun je een éénmalig e-mail verwachten van digitrading.

De winactie is afgelopen, proficiat aan de Winnaars: Robert v. P, Gaby M, Jeffrey v. Den Pieter-Jan L. Zij hebben een persoonlijk bericht ontvangen.Reacties


 • Joyce

  25 juni 2017 om 21:03

  Wat een leuke actie! Superhandig. Ik win hem graag, anders moet ik hem kopen want het is een musthave. 😊

 • Bert

  26 juni 2017 om 9:50

  Fantastisch zou een mooie uitbreiding zijn voor mijn iphone 6 loop daar nu toch wel tegen de beperkingen van de opslagruimte aan.

 • Laurens Verlaek

  26 juni 2017 om 15:55

  Leuke actie weer. Heb weer eens meegedaan, omdat zoiets ideaal is voor op vakantie bijvoorbeeld.
  Appletips, weer bedankt voor alle mooie tips/tricks en natuurlijk deze winactie!

 • Hans Duininck

  27 juni 2017 om 13:46

  Een prima actie, want hoeveel trouwe Apple gebruikers hebben wel niet problemen met te weinig geheugen. Apple tips ga zo door, want ik zie regelmatig goede tips voorbijkomen.

 • Laurens Verlaek

  5 juli 2017 om 19:29

  Weten jullie eigenlijk wat nou het verschil is met bijvoorbeeld de Memories Kabel? Zat tijdje terug naar zoiets te kijken (maar dan van concurrent Lexar), vandaar de vraag. Is deze (van de winactie) beter/sneller/makkelijker?

 • Andy

  5 juli 2017 om 22:30

  Weeral een leuke winactie ! Niet alleen verwennenze hun lezers oo regelmatige basis met winacties maar ook artikels en vooral hun inhoud zijn van een hoogstaand niveau. 👍🏻

 • Steveline

  6 juli 2017 om 0:55

  Ik mocht al eens de i-flashdrive ontvangen via een winactie van jullie, en gebruik hem nog steeds met veel plezier, aanrader deze!

 • Wesley Fabry

  6 juli 2017 om 10:43

  @laurens de geteste versies werken inderdaad iets sneller en hebben ondersteuning voor 4K. Omdat deze twee versie uit te breiden zijn met micro-SD kaarten kun je deze vaker en voor meerdere doeleinden gebruiken, je kunt namelijk de SD eenvoudig wisselen. Let wel, de snelheid hangt af van de SD-kaart. Het is dus aan te raden om daar goed in te investeren.

 • Laurens Verlaek

  6 juli 2017 om 12:00

  @Wesley
  Bedankt voor de uitleg. Daar had ik nog niet eens aan gedacht.
  Aangezien ik al diverse snelle micro-sd kaarten heb (GoPro) is deze dus zeker de betere optie.

  Niet gewonnen zie ik net, jammer, maar dan toch eens overwegen om aan te schaffen. In ieder geval bedankt voor de tip(s).

 • Elise

  6 juli 2017 om 14:36

  Tjee, heb 6000 foto’s op mn iPhone staan die ik er niet af kan krijgen .. ik zou er zo blij mee zijn

  thx Elise

Een reactie toevoegen: