4 juli 2017

WhatsApp: Spam rapporteren en vreemde oproepen melden

Whatsapp icoon voor iOS en Android

Steeds meer mensen gebruiken WhatsApp, ook bedrijven en spammers. Iedereen heeft wel eens vreemd bericht of telefoonoproep ontvangen via WhatsApp. Vaak gaat het om spam en vreemde berichten uit het buitenland. Wanneer je zo'n oproep of bericht is het aan te raden deze te melden als spam.

Door dit te melden kan WhatsApp de spammer aanpakken en de toegang tot de dienst ontzeggen en eventuele verdere maatregelen treffen. Het melden in WhatsApp werkt erg eenvoudig en is eigenlijk aan te raden voor iedereen die hiermee in aanraking komt.

Spam rapporteren in WhatsApp

• Open WhatsApp
• Navigeer naar het tabblad 'Chats'
• Selecteer het gesprek van de spammer
• Tik bovenin op de naam/telefoonnummer

spam melden in WhatsApp

Er worden nu verschillende opties geopend, scrol naar beneden en tik vervolgens op 'Rapporteer Spam'. Er opent een pop-up menu waar je de mogelijkheid hebt om dit nummer te rapporteren als spam en te blokkeren. Bij een vervelende oproep kun je het contact blokkeren door het tabblad 'Gesprekken' te openen. Tik naast het telefoonnummer/naam op de i-knop. Scrol naar beneden en tik op 'Rapporteer spam'.

Geblokkeerde nummers kun je bekijken via WhatsApp ▸ Instellingen ▸ Account ▸ Privacy ▸ Geblokkeerd.

Lees ook: iMessage berichten melden als reclame (spam)

WhatsApp Messenger
WhatsApp MessengerCategorie: Social Networking, Utilities
Ontwikkelaar: WhatsApp Inc.
iPhone  4+  143 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


 • Ronald

  14 september 2017 om 13:22

  Er gebeurt helaas helemaal niets als ik op bovenin op het telefoonnummer klik, ook niet bij andere chats.
  Ik kan wel op het i- teken rechtsbovenin klikken maar dan krijg ik ‘details’ met het nummer en o.a. ‘stuur mijn huidige locatie’. Als ik dar op het nummer klik kan ik klikken op ‘blokkeer deze beller’ ik kan het niet rapporteren.

 • Wesley Fabry

  14 september 2017 om 14:13

  @Ronald volgens mij verwar je dit met de Berichten applicatie van Apple zelf. Bovenstaande tip is voor WhatsApp en werkt nog steeds. iMessage berichten (Apple) kun je op deze manier melden: https://www.appletips.nl/imessage-berichten-spam/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!