4 juni 2017

iMessage berichten melden als reclame (spam)

berichten icoon iOS

Vanaf iOS 8.3 is het mogelijk om berichten in de berichten applicatie te splitsen, je kunt deze verdelen in 'Contacten en sms' en 'onbekende afzenders'. Deze laatste groep zijn personen of diensten die niet voorkomen in jouw contactenlijst. Om dit te kunnen toepassen dien je de optie 'Filter onbekende afzenders' in te schakelen bij Instellingen ▸ Berichten.

Zodra je dit gedaan hebt is het mogelijk berichten te melden als reclame (spam), hiermee help je Apple iMessage spam-vrij te houden. In Nederland en België hebben we er momenteel nog niet heel veel last van, maar in dit is wel het geval in Amerika. Mocht je toch een ongewenst bericht krijgen kun je dit eenvoudig melden.

iOS: iMessage berichten melden als reclame

• Open de Berichten applicatie
• Tik op het tabblad 'Onbekende afzenders'
• Open het bericht met de reclame (spam)
• Vervolgens kun je onder dit bericht tappen op 'Meld reclame'
• Volg de stappen en verstuur de reclame-melding naar Apple

reclame melden in imessage

Ook op een Mac kun deze berichten melden, open de Berichten applicatie en klik in de menubalk op 'Berichten'. Navigeer naar Voorkeuren ▸ Algemeen en schakel de optie 'Meldt ontvangst van berichten van onbekende contacten. Volg daarna soortgelijke stappen als in iOS.

Handmatig iMessage berichten melden als spam

Daarnaast kun je dit handmatig melden naar Apple met behulp van een schermafbeelding van het reclame-bericht. Stuur de schermafbeelding vervolgens naar imessage.spam@apple.com. Geef daarbij het telefoonnummer of/en e-mailadres van het ongewenst contact op en eventueel ook andere gegevens zoals datum, tijd en naam. Apple zal vervolgens maatregelen nemen, je wordt hier niet van op de hoogte gebracht.

Lees ook: Wees spam en onbekende telefoonnummers te slim af met TrueCallerReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!