Menu

11 juni 2016

iPhone: Anoniem bellen uit- of inschakelen

telefoon logo ios

Traditioneel bellen met de iPhone, wordt steeds minder. Tegenwoordig gebruiken we steeds meer diensten zoals WhatsApp of Facebook om te telefoneren met elkaar. Toch zijn er nog een hoop mensen die dagelijks een gewoon telefoongesprek voeren.

Sommige iPhone gebruikers willen liever anoniem bellen, je telefoonnummer wordt dan niet mee verzonden en de ontvanger krijgt de boodschap ‘Onbekend’ of ‘Anoniem’ te zien. Helaas zitten hier een hoop mensen niet op te wachten en nemen ze vaak de telefoon niet op. Bedenk dus goed of je dit wel wilt inschakelen.

Anoniem bellen inschakelen of uitschakelen op de iPhone

• Open de ‘Instellingen’ applicatie
• Navigeer naar de optie ‘Telefoon’
• Selecteer ’Nummerherkenning’

anoniem bellen in- of uitschakelen

Wil je graag anoniem bellen dan moet je de optie ‘Nummerherkenning’ uitschakelen, wil je dat ontvangers je nummer (of naam als je in hun contactenlijst voorkomt) kunnen zien dan moet je deze optie inschakelen. De instellingen zijn per direct actief en je belt dan wel of niet anoniem.

Anonieme beller achterhalen

Wanneer je anoniem wordt gebeld is het helaas niet mogelijk om vooralsnog het nummer zichtbaar te maken, als iemand ervoor kiest anoniem te bellen kun jij daar helaas niets tegen inbrengen. Toch is het raadzaam een logboek bij te houden wanneer je anoniem gebeld wordt, zeker als het op stalking lijkt. Eventueel kan je provider dan uitzoeken of het één en dezelfde beller is en eventueel blokkeren. Vanwege privacyredenen mag de provider niet melden wie de anonieme beller is.

Lees ook: Oplichting door vreemde telefoonnummers die je bellen







Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: