23 april 2016

Facebook Messenger: Bellen naar personen en groepen

logo voor Facebook messenger

Het is al enige tijd mogelijk om gratis te bellen in Nederland en België via de Facebook Messenger applicatie met je vrienden, familie en kennissen. Vanaf nu kun je ook groepsbellen, dit is een telefoongesprek voeren met meerdere personen tegelijkertijd.

Uiteraard bel je via een internetverbinding, dit kan via Wi-fi of via het mobiele datanetwerk. Wanneer je via het mobiele netwerk belt moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit ten kosten van je databundel gaat.

Om gebruik te maken van de belfunctie dien je in het bezit te zijn van de gratis Facebook Messenger applicatie geïnstalleerd te hebben op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Hoe bellen naar personen of groepen

• Open de Facebook Messenger app
• Navigeer naar het tabblad ‘Oproepen' ‘Personen’ of ‘groepen'
• Zoek en tik de contactpersoon of groep die je wil bellen
• Het chat venster wordt geopend
• Bovenin de menubalk zie je een telefoonhoorn of camera

Bellen met personen en groepen via Facebook Messenger

Wanneer je op de telefoonhoorn tikt wordt een telefoongesprek gestart, door op de camera te tikken wordt een videogesprek gestart (niet beschikbaar voor groepen). Uiteraard, hoe beter de internetverbinding is, hoe beter de kwaliteit van het gesprek. Dankzij deze functies lijkt Facebook steeds meer op concurrenten zoals Skype, WhatsApp en Apple (FaceTime) die ook een bel- en videofunctie aanbieden aan hun gebruikers.

Vorig jaar heeft Facebook de Messenger applicatie beschikbaar gesteld voor iedereen en kan gekoppeld worden aan telefoonnummer, het is dus niet meer nodig om een Facebook account te hebben om dit te gebruiken. Bovendien kun je ook gesprekken voeren naar Android Facebook Messenger gebruikers en kun je ook bellen naar persoon die alleen Facebook gebruiken op hun PC (mits deze online zijn).

Messenger
MessengerApple Watch app
Categorie: Social Networking, Productivity
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  258 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren voor FacebookReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: