23 april 2016

Facebook Messenger: Bellen naar personen en groepen

logo voor Facebook messenger

Het is al enige tijd mogelijk om gratis te bellen in Nederland en België via de Facebook Messenger applicatie met je vrienden, familie en kennissen. Vanaf nu kun je ook groepsbellen, dit is een telefoongesprek voeren met meerdere personen tegelijkertijd.

Uiteraard bel je via een internetverbinding, dit kan via Wi-fi of via het mobiele datanetwerk. Wanneer je via het mobiele netwerk belt moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat dit ten kosten van je databundel gaat.

Om gebruik te maken van de belfunctie dien je in het bezit te zijn van de gratis Facebook Messenger applicatie geïnstalleerd te hebben op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Hoe bellen naar personen of groepen

• Open de Facebook Messenger app
• Navigeer naar het tabblad 'Oproepen' 'Personen’ of 'groepen'
• Zoek en tik de contactpersoon of groep die je wil bellen
• Het chat venster wordt geopend
• Bovenin de menubalk zie je een telefoonhoorn of camera

Bellen met personen en groepen via Facebook Messenger

Wanneer je op de telefoonhoorn tikt wordt een telefoongesprek gestart, door op de camera te tikken wordt een videogesprek gestart (niet beschikbaar voor groepen). Uiteraard, hoe beter de internetverbinding is, hoe beter de kwaliteit van het gesprek. Dankzij deze functies lijkt Facebook steeds meer op concurrenten zoals Skype, WhatsApp en Apple (FaceTime) die ook een bel- en videofunctie aanbieden aan hun gebruikers.

Vorig jaar heeft Facebook de Messenger applicatie beschikbaar gesteld voor iedereen en kan gekoppeld worden aan telefoonnummer, het is dus niet meer nodig om een Facebook account te hebben om dit te gebruiken. Bovendien kun je ook gesprekken voeren naar Android Facebook Messenger gebruikers en kun je ook bellen naar persoon die alleen Facebook gebruiken op hun PC (mits deze online zijn).

Messenger
MessengerApple Watch app
Categorie: Social Networking, Productivity
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
iPad & iPhone  4+  228 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren voor FacebookReacties


  • Tony Heymans

    4 april 2017 om 12:31

    Enkele weken geleden was ik aan een chat bezig met een dame toen er opeens het volgende verscheen op m’n scherm ” je kunt niet reageren om dit bericht omdat er onwelvoeglijke inhoud en / of spam werd vastgesteld en dit terwijl het de eerste maal was dat ik met deze dame chatte en van onwelvoeglijke inhoud of spam was er al helemaal geen sprake we zaten enkel nog in het voorstellen stadium. Ik heb hier over al een email gestuurd naar facebook itself en op de status van mijn facebook account. Dit allemaal zonder ook maar de geringste aanwijzing dat het door iemand van facebook Belgie gelezen is.. Vermits dit vrijwel in het begin van de chat gebeurde valt er te vrezen dat facebook gewoon zit mee te kijken naar wat je typt als je aan het chatten bent en op je schrijfsels in real-time kan reageren. Mooi zo maar wat met m’n privacy ? Heeft facebook ook maar iets te maken met de inhoud van wat ik schrijf aan een vriend annex vriendin. Dacht het niet , daarom dienen toch de privacyregels , of ben ik mis ? Facebook leest over je schouder mee wat je typt op de chat , kan het nog gekker ? Ze vegen met een arrogant armgebaar al je privacyrechten van tafel.. Ik heb moeite om nog gebruik te maken van facebook maar m’n vrienden zien er geen graten in en willen het verder blijven gebruiken.Natuurlijk ik kan altijd gaan voor andere vrienden en dit zooitje die moedwillig met hun voeten laten spelen gewoon links laten liggen maar dat vind ik eigenlijk een beetje jammer.. We weten nu wel tot wat facebook messenger Belgie in staat is met onze privacy en wat in Belgie kan zal waarschijnlijk in andere landen nog meer het geval zijn. In landen die het niet zo nauw nemen met de rechtsregels..Opgepast voor dit zooitje ongeregeld van facebook.. Ja inderdaan ik schrijf facebook niet meer met een hoofdletter dankzij dit zooitje ongeregeld , krijg het niet meer over m’n hart..Goe bezig facebook. Het lijkt me wel duidelijk waar de heer Mark Zuckerberg zijn miljarden vandaan heeft , of toch niet ???

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!