5 april 2016

Twee-staps-verificatie activeren voor Facebook

Facebook icoon (logo)

Net zoals iCloud, Google en andere diensten is het mogelijk om twee-staps-verificatie te activeren voor je Facebook account.

Twee-staps-verificatie is aan te raden voor iedere Facebook gebruiker, hierdoor kan je niet meer inloggen met alleen je gebruikersnaam en wachtwoord. Met behulp van twee-staps-verificatie wordt de inlog procedure uitgebreid met een unieke code die naar je telefoonnummer kan worden gestuurd.

Om twee-staps-verificatie te activeren moet je eerst inloggen met je wachtwoord, daarna zal Facebook je een unieke code sturen naar je telefoonnummer of een autorisatie applicatie. Deze code moet je invullen en pas daarna word je ingelogd op Facebook. Op deze manier kunnen kwaadwillige niet zomaar inloggen op je account. Hoe je de twee-staps-verificatie activeert lees je hieronder terug.

• Open de Facebook website op een desktop
• Log eventueel in
• Klik in de knoppenbalk om het driehoekje omlaag
• Kies voor de optie 'Instellingen'
• Selecteer in de kolom 'Beveiliging'

je ziet de instellingen voor Facebook op een desktop

Er wordt een lijst met opties geopend, klik hier op bewerken naast de optie 'Aanmeldgoedkeuringen'. In het bekomen venster dien je de optie 'Om een beveiligingscode vragen voor toegang tot mijn account vanuit onbekende browsers' aan te vinken. Volg vervolgens de stappen om de twee-staps-verificatie te activeren.

een iPhone en Macbook tonen de instellingen voor Facebook

Wanneer je nu in een browser of app inlogt met je Facebook account zal je dus je wachtwoord en de toegestuurde code moeten invoeren voor je de aanmelding kunt voltooien. Facebook zal hierna de app of browser vertrouwen zodat je niet iedere keer deze procedure moet doorlopen.

Je kunt de Facebook applicatie zelf ook gebruiken als codegenerator in plaats van sms, dit kun je doen via Facebook ▸ Driehoekje ▸ Instellingen ▸ Beveiliging ▸ de optie 'Codegenerator' in schakelen. Dit doe je door op 'Bewerken' te klikken naast de optie.

Facebook
FacebookCategorie: Social Networking
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  369 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Beveilig je Apple ID en activeer de twee-staps-verificatieReacties


  • Philip

    6 april 2016 om 20:25

    Da’s vooral handig bedacht van FB want dan krijgen ze plots bovenop alle gegevens die ze al hebben ook nog jouw GSM nummer … Daarvoor vertrouw ik ze niet genoeg

  • Mark Wijnants

    8 april 2016 om 8:09

    Je kan blijkbaar ook een externe app zoals Google Authenticator automatisch configureren om codes te genereren. Maar als jein de Facebook app dan een code test krijg ik steeds dat dat een ongeldige code is. Ik durf dus niet zo goed die 2 staps verificatie inschakelen uit schrik niet meer aan mijn account te kunnen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!