16 mei 2014

iOS 7Facebook: De ‘Meest recent’ weergave activeren

FaceBook-IconIets wat ze bij Facebook erg leuk vinden om te doen is de interface en de menuopties aanpassen in hun applicaties en de desktopversie. Helaas is het voor de Facebook gebruiker niet altijd even duidelijk waar de nieuwe of oude opties terug te vinden zijn. Al enige tijd legt Facebook vooral de nadruk op de top-verslagen weergave.

Dit wil zeggen dat het populairste nieuws van je vrienden en volgende pagina's eerder bovenaan staan. Ook personen en pagina's waarvan je een bericht bekijkt of 'liked' staan bovenaan. Handig, maar veel gebruiker zien liever de 'meest recente' functie. Hiermee worden de berichten en verslagen geordend op tijd. Deze optie heeft Facebook sinds de update 10.0 verplaatst naar het instellingen menu. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Facebook app
• Tap op de drie horizontale strepen in de navigatiebalk
• Zoek binnen de instellingen naar 'Overzichten' (onder de 'apps')
• Tap hier op '>'

facebookrecent

Selecteer vervolgens in de lijst de overzichtsoptie 'Meest recent'. Onmiddellijk kun je jouw nieuwsoverzicht bekijken gesorteerd op recent, dit dien je altijd te doen wanneer je jouw nieuwsoverzicht wilt bekijken op basis van 'meest recent gepost'. Via de iPad is het net iets eenvoudiger, daar kun je via de navigatiekolom tappen op het tandwiel om de meest recente weergave te activeren.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!