17 januari 2016

Beveilig je Apple ID en activeer de twee-staps-verificatie

Apple grijs logo

Apple heeft de ‘twee-staps-verificatie' toegankelijk gemaakt voor Nederland en België. Via deze extra beveilingsoptie kun je je eigen Apple ID optimaal beveiligen en het is daarom aan te raden voor iedere Apple gebruiker om deze method te gebruiken. Dankzij deze optie heb je naast je wachtwoord ook een vertrouwd apparaat nodig om gegevens te wijzigen.

Dit wil zeggen, dat wanneer iemand je wachtwoord 'steelt', deze ook in het bezit moet zijn van een geassocieerd apparaat of je persoonlijke herstelcode. Hierdoor kan niet zomaar iemand je Apple ID misbruiken. Daarnaast kun je een Apple ID alleen activeren op een apparaat wanneer je in het bezit bent van het wachtwoord en een geassocieerd apparaat en/of herstelcode. Niemand kan dus je Apple ID zomaar gebruiken op een iPhone, iPad en Mac. De twee-staps-verificatie is aan te raden voor iedere Apple gebruiker en kan worden ingeschakeld met behulp van onderstaande procedure.

Let op! De opvolger van twee-staps-verificatie is twee-factor-authenticatie. De 'oude' versie kun je blijven gebruiken, maar het wordt aangeraden de nieuwe beveiligingsmethode te activeren. Klik hier voor meer informatie.

Twee-staps-verificatie inschakelen voor iCloud en Apple ID

• Open een webbrowser en ga naar https://appleid.apple.com
• Klik op ‘Beheer uw Apple ID’
• Selecteer in de kolom de optie ‘Wachtwoord en beveiliging’
• Los de persoonlijke vragen op om toegang te krijgen tot de twee-staps-verificatie
• Klik vervolgens onder ‘twee-staps-verificatie’ op ‘Aan de slag’

twee staps verificatie apple id

Volg nauwlettend de stappen die nodig zijn om de verificatie in te schakelen. Apple zal je vragen een telefoonnummer op te geven waarnaar Apple een code naartoe kan sturen zodat je deze op de webpagina kan invullen. Verder krijg je ook een herstelcode, bewaar deze goed want deze code is de enige mogelijkheid om ooit je wachtwoord te herstellen als je geen geassocieerde apparaten (denk aan gestolen iPhone) in je bezit hebt.

Dankzij de twee-staps-verificatie ben je extra beveiligd, niemand kan je wachtwoord wijzigen zonder hiervoor extra toestemming van jezelf te geven. Ook kan Apple je wachtwoord niet meer herstellen, hiervoor dient namelijk de herstelcode. Verder is het mogelijk meerdere telefoonnummers toe te voegen, hierdoor kun je ook het nummer van je partner of een tweede nummer invoeren.

Update! Naar aanleiding van het Hollywood naaktfoto-schandaal is het aan te raden deze verificatie uit te voeren. Hierdoor kan een hacker niets met je wachtwoord en account zolang deze niet ontgrendeld wordt door jezelf!

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren voor Facebook

Lees ook: De twee-staps-verificatie inschakelen voor Google

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Roy

  17 juli 2014 om 18:45

  Ik krijg de melding dat ik 3 dagen moet wachten voordat ik het kan instellen.
  THX voor de tip!

 • Maarten

  17 juli 2014 om 19:24

  TOP !!!

  Gebruik dit ook met Google Account en werkt prima. Even wachten zoals Roy aangeeft, maar zondag zou het moeten werken.

 • Laurens

  18 juli 2014 om 0:13

  Bij mij werkte het direct.

 • Funske

  18 juli 2014 om 14:46

  Bij mijzelf ging het meteen goed. Toen ik het daarna met het apple-ID van mijn vrouw probeerde, kreeg ik ook de mededeling dat ik 3 dagen moest wachten.
  Op zich een prima beveiliging!!

 • Leon

  2 september 2014 om 19:48

  Prima, meteen gedaan en gelukt!

 • Eddy

  3 september 2015 om 0:36

  Tja, ik weet de antwoorden op de persoonlijke vragen niet meer. Wat te doen in dat geval?

 • Jasper

  7 september 2015 om 9:37

  Hey Wesley, het lijkt mij goed om aan het bericht toe te voegen dat je Apple je 3 dagen (!) laat wachten voordat je je twee-staps verificatie in kan stellen en voltooien.

  Mocht IOS 9 nu woensdag al uitkomen en tweestaps verificatie is vereist, dan kan ik deze ‘pas’ donderdagochtend installeren.

 • Willeke

  13 september 2015 om 9:04

  Ik loop tegen hetzelfde aan als Eddy, ik weet de antwoorden op de persoonlijke vragen duidelijk niet goed te beantwoorden. Wat nu?

 • Wesley Fabry

  13 september 2015 om 9:23

  Als je de vragen niet meer weet moet je deze stappen volgen: https://support.apple.com/nl-nl/HT201485

 • Rene

  15 september 2015 om 18:31

  Lekker handig.. wil net de twee-staps verficatie instellen, blijkt dat ik 3 dagen moet wachten.. nu kan ik pas op zn vroegst vrijdag IOS 9 installeren… of zie ik dat fout?

 • Wesley Fabry

  15 september 2015 om 19:05

  Waarschijnlijk niet, dit omdat Apple waarschijnlijk bij het installeren van iOS 9 zal vragen om twee-staps-verificatie in te schakelen..

 • Jolanda dekker

  20 september 2015 om 17:20

  Moet je het ook echt doen? Ik vind het allemaal zo onhandig!

 • Ruud

  25 september 2015 om 1:34

  Werkt nog steeds niet veilig. Je kan een code ontvangen op hetzelfde apparaat waar je mee bezig bent. Volgens mij moet dit nou juist niet.

  iPad vraagt om code dan wil ik deze alleen op mijn iPhone kunnen opvragen en andersom ook. Nu staan beide apparaten in de veilige lijst dus ik kan kiezen waar ik de code naar toe stuur????

  Ik wordt er zelfs gek van want hij vraagt wel heel vaak om die code en dat terwijl ik er continu mee bezig ben.

 • Leonie

  25 juni 2016 om 17:30

  bij beveiligingsvragen moet ik steeds de naam van mijn eerste huisdier invullen, heb nooit een huisdier gehad, of de naam van mijn favoriete band tijdens mijn schooltijd en dat waren er veel! dus allemaal wat onhandig

 • ruud

  19 september 2016 om 22:19

  Hier een probleem, iPhone van mij is afgelopen weekend gestolen,
  Nu heb ik een andere gekocht en wil deze installeren echter, de vertificatie code van mijn apple id wordt naar het gestolen toestel gestuurd en nergens anders heen met andere woorden ik kan niet meer op mijn account en heb met apple ruim een half uur gebeld en zij wisten het ook niet wat te doen
  ik heb de herstel code maar zelfs apple weet niet waar ik die moet invullen, we hebben dit nergens op de appleid site kunnen ontdekken
  dus wees gewaarschuwd zorg dat je meerdere telefoonnummers opgeeft

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 7:10

  @Ruud je kunt toch gewoon twee-staps-verificatie uitschakelen op je Apple ID? Dit kun je doen via https://appleid.apple.com/

  Log in, daarna vraagt ie voor de twee-staps-verificatie, die kan niet. Dus klik je onderaan op ‘geen toegang tot vertrouwde apparaten’. Vervolgens kun je de herstelsleutel invullen en inloggen.

  Klik daarna op ‘Beveiliging’ en bij twee-staps: schakel twee-staps-verificatie uit. Doorloop de stappen en dan is deze uitgeschakeld en kun je gewoon je nieuwe iPhone instellen.

  Daarna kun je het beste twee-factor-authenticatie inschakelen. Dit is een nieuwe systeem van Apple, meer info: https://www.appletips.nl/twee-factor-authenticatie/

 • Ruud

  22 september 2016 om 20:13

  Hoi Wesley, die herstel code heb ik nergens kunnen invullen, test het maar je komt nergens de mogelijkheid tegen om de herstel code in te voeren, zelfs een half uur bellen met Apple (zij hadden mijn mac bestuurd op afstand) loste het probleem niet op, uiteindelijk heb ik na een paar dagen een nieuwe sim kaart ontvangen van de provider met mijn eigen nummer waardoor ik de 6 cijferige code weer kon ontvangen, ik heb toen gelijk de gestolen telefoon uit de vertrouwde apparaten lijst verwijderd via appleid.com . Al met al spannende dagen.

 • Wesley Fabry

  22 september 2016 om 20:21

  Hallo ruud, zoals ik omschreef lukt het precies om de herstelsleutel in te voeren. Dan krijg je dit te zien: https://afbeelding.im/bwZbIQpV

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!