7 januari 2016

CarPlayCarPlay: Auto vergeten en verwijderen uit iOS

Carplay logo Apple

CarPlay is momenteel maar in een beperkt aantal auto’s beschikbaar of via een after sales auto-entertainmentsysteem. Toch kan het voorkomen dat je nu al moet switchen naar een nieuwe auto en de koppeling met je 'oude' autoradio moet verwijderen in CarPlay.

Het is namelijk mogelijk om je auto te verwijderen van je iPhone voor CarPlay zodat deze niet meer verbonden kan worden zonder deze opnieuw te koppelen. Hoe je een auto vergeet en verwijderd lees je hieronder terug.

Carplay alleen met ontgrendelde iPhone

Open 'Instellingen' op je iPhone en navigeer naar 'Algemeen', tik op de optie 'CarPlay' en selecteer de i-knop die je terugvindt naast de naam van je auto of auto-entertainmentsysteem. Tik hier op de optie 'Vergeet deze auto', je auto wordt verwijderd uit iOS en zal opnieuw moeten worden gekoppeld wanneer je deze weer opnieuw voor CarPlay wilt gebruiken.

Lees ook: Hoe werkt CarPlay en wat kun je ermee?

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!