1 februari 2016

tvOSiTunes promocodes gebruiken voor Apple TV apps

Apple TV 4e generatie

De Apple TV 4 beschikt over een App Store, apps kun je vanaf je Apple TV downloaden en installeren, maar als je een promocode (redeem code) hebt ontvangen dan kun je deze niet inwisselen op je Apple TV.

Dat is zonde, want wie regelmatig deelneemt aan acties of wedstrijden kan zomaar ineens een promocode krijgen voor een Apple TV applicatie. We leggen in ondestaande procedure uit hoe je deze promocode toch kunt inwisselen.

Om deze code in te wisselen moet je gebruikmaken van een iPhone, iPad, iPod Touch of een computer met iTunes. Hieronder lees je de stappen voor iOS

• Open de App Store applicatie
• Tik op het tabblad ‘uitgelicht’
• Navigeer naar de optie ‘Wissel in’ onderaan de pagina
• Log eventueel in met je Apple ID
• Voer handmatig de code in of gebruik je camera om de code te scannen
• Bevestig door op ‘Wissel in’ te tikken

Promocode inwisselen in iOS

Inwisselen via iTunes

Uiteraard is het ook mogelijk om de code of giftcard in te wisselen via iTunes op je Mac of PC. Open hiervoor de iTunes applicatie en vervolgens de iTunes Store. Selecteer de homepage en klik rechts in de kolom van snelkoppelingen op de optie 'Code inwisselen’. Log eventueel in met je Apple ID en voer je code in of gebruik de camera. Bevestig met de knop ‘Wissel in’.

Promocode inwisselen voor OS X

Daarna kun je de app gratis downloaden op je Apple Tv, open de App Store op de Apple TV en navigeer naar het tabblad 'Aankopen'. In deze lijst (bij recente aankopen) kun je de app van de promocode gratis downloaden en installeren op je Apple TV.

Deze procedure kun je ook gebruiken om iTunes cadeaukaarten in te wisselen om te gebruiken in de Apple TV App Store.

Lees ook: App aankopen bekijken en opnieuw gratis downloaden op een Apple TVReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!