21 september 2017

WATCHwatchOS 4: De nieuwe wijzerplaten instellen en gebruiken

watchOS 4 voegt drie nieuwe types wijzerplaten toe aan je Apple Watch genaamd: Siri, Toy Story en Caleidoscoop. Vooral Siri is de meest productieve van de drie, maar de andere voegen ook een unieke beleving toe.

Zoals de Mickey en Minnie Mouse wijzerplaten zijn de Toy Story exemplaren vooral leuk. De Caleidoscoop kan erg stijlvol en uniek zijn, maar de Siri wijzerplaat spant de kroon. Deze is zeer productief en is een verrijking voor de Apple Watch.

Wijzerplaten instellen op de Apple Watch

Vanaf watchOS 3 en iOS 10 is het mogelijk om wijzerplaten in te stellen en te beheren via de Watch applicatie op je iPhone. Open de app en navigeer naar het tabblad 'Wijzerplaten'. Hierin vind je een overzicht van alle wijzerplaten die beschikbaar zijn, ook de nieuwe exemplaren worden uitgelicht. Tik op een wijzerplaat om deze aan te passen en toe te voegen aan je Apple Watch via de 'Voeg toe-knop'. Alle wijzerplaten die zijn toegevoegd aan je Apple Watch vind je terug via het tabblad 'Mijn Watch'. Meer informatie over het beheren en toevoegen van wijzerplaten op je iPhone lees je hier uitgebreid terug.

De productieve Siri-wijzerplaat

De Siri-wijzerplaat is je slimme persoonlijke assistent en laat je hele dagschema zien met afspraken, herinneringen en nieuwe info-kaarten. De wijzerplaat is in chronologische volgorde opgebouwd en laat je stap voor stap de afspraken en meldingen zien. Door aan de Digital Crown te draaien kun je de gehele lijst bekijken.

Apple Watch Siri wijzerplaat in watchOS 4

Bovenaan de wijzerplaat vind je de tijd, datum en een Siri-complicatie terug om direct Siri te activeren. Naast je afspraken toont de wijzerplaat ook het weer, zonsondergang, activiteit prestaties, nieuwe terugblikken (foto's), etc. Ook bevat de wijzerplaat kunstmatige intelligentie en kan je suggesties geven op basis van je gewoontes. Als je bijvoorbeeld iedere ochtend een work-out doet kan Siri je in de wijzerplaat de suggestie geven deze te starten. Een ander voorbeeld is de suggestie om 's avonds een bepaalde scene te activeren in de Woning-app. Let op: de Siri-suggesties zijn alleen beschikbaar vanaf de series 1, de eerste generatie Apple Watch laat alleen aankomende en 'vaste' taken, afspraken en meldingen zien.

Stijlvolle Caleidoscoop-wijzerplaat

De Caleidoscoop is een zeer kunstige wijzerplaat en wordt gemaakt door middel van een foto. Tijdens het aanmaken heb je de keuze uit bestaande foto's of één uit je fotobibliotheek. Daarnaast beschikt de wijzerplaat over drie verschillende stijlen en heb je de mogelijkheid om complicatie toe te voegen.

Caleidoscoop wijzerplaat in watchOS 4

De wijzerplaat komt tot leven zodra het scherm geactiveerd wordt of wanneer je aan de Digital Crown draait. Een Caleidoscoop kun je ook instellen vanuit de Foto applicatie op je iPhone, open een foto en tik op de deel-knop. Kies vervolgens in de onderste rij voor 'Maak wijzerplaat aan' en kies voor 'Caleidoscoop'. Zie je deze optie niet? Tik dan eerst op 'Meer' en voeg 'Maak wijzerplaat aan' toe (meer info).

Toy Story wijzerplaten voor de Apple Watch

De leukste toevoeging is wellicht de Toy Story wijzerplaat, die verschillende animaties van de bekende tekenfilmfiguren bevat. Tijdens het aanmaken heb je de keuze tussen vier verschillende 'thema's', zo kun je de Buzz, Woody of Jessie wijzerplaat instellen en zal je alleen dat ene figuurtje te zien krijgen. Wanneer je voor de 'Speelgoedkist' kiest krijg je alle Toy Story figuren te zien, inclusief Hamm (spaarvarken), Rex (dinosaurus), etc.

Toy Story wijzerplaat in watchOS 4 op de Apple Watch

Telkens wanneer je het scherm van de Apple Watch activeert krijg je een andere animatie te zien. In tegenstelling tot Mickey en Minnie Mouse, maken de Toy Story figuren geen geluid. Als de wijzerplaat en de Apple Watch actief is kun je de animatie ook wijzigen door op je scherm te tikken.

Lees ook: Melding ontvangen bij een vreemde hoge hartslagReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!