22 april 2016

iOS: Deelopties op eenvoudige wijze aanpassen

iOS algemeen logo

In iOS kun je heel eenvoudig informatie delen via e-mail, berichten, Airdrop en de standaard deelopties in iOS. De deelfunctie is overal op je iPhone, iPad en iPod Touch aanwezig en is te herkennen aan het vierkantje met de pijl omhoog.

Vanaf iOS 8 kunnen ook derde een deelmogelijkheid toevoegen aan dit menu, zo kun je snel een foto delen met Whatsapp of een bestand bewaren in Dropbox.

Volgorde van de deelfuncties aanpassen

Sinds iOS 8 kun je zelf de indeling van het deelmenu bepalen en zelfs deelopties verwijderen. Dit laatste hebben we al eerder uitgelegd, klik hier voor de werkwijze.

Deelopties in iOS aanpassen

Vanuit het deelmenu kun je snel de deelfuncties aanpassen zonder dat je het 'ingewikkelde' menu moet openen. Tik op het vierkant met de pijl omhoog om het deelmenu te openen, leg je vinger op de deeloptie die je wil verplaatsen. Na enige momenten zal de deelfunctie gaan zweven en kun je deze slepen naar een gewenste positie. Dit kun je toepassen voor alle (al aanwezige) deelfuncties.

Deelopties toevoegen aan het deelmenu

Mis je een applicatie in het deelmenu dan moet je deze waarschijnlijk nog toevoegen aan het menu. Hoe je dit precies moet doen lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Bestanden uit apps uploaden in iOS SafariReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!