29 juni 2016

Zoek mijn vrienden: Wat kun je ermee en hoe werkt het?

zoek mijn vrienden logo retina

Iedere iPhone, iPad en iPod Touch gebruiker heeft de 'Zoek mijn Vrienden' applicatie standaard geïnstalleerd. Veel mensen gebruiken de app niet omdat ze niet weten hoe deze gebruikt moet worden en wat de mogelijkheden zijn. In dit artikel geven we opheldering en ga je de voordelen van Zoek Vrienden ontdekken.

Met behulp van Zoek mijn Vrienden kun je snel de locatie van je vrienden opvragen, meldingen instellen wanneer iemand een bepaalde locatie bereikt en meer. Uiteraard bepaal je zelf aan wie je jouw locatie deelt en voor hoe lang.

Contactpersonen toevoegen aan Zoek mijn Vrienden

Voor je aan de slag kunt moet je vrienden toevoegen aan de app door middel van een uitnodiging. Open de applicatie en tik bovenaan op 'Voeg toe'. Vul in het aan-veld de naam, e-mailadres of telefoonnummer in van de personen die je wilt toevoegen. Ook kun je gebruikmaken van AirDrop of de suggesties om contacten toe te voegen.

Zoek mijn vrienden toevoegen

Tik op 'Verstuur' om de uitnodiging te verzenden, direct kun je aangeven hoe lang je jouw locatie voor deze keer wilt delen. Je hebt de keuze tussen één uur, tot vannacht en voor altijd. Bij de uitnodiging kan de contactpersoon ook zijn of haar deelinstellingen kiezen. Aan de hand daarvan kun je wel of niet de locatie bekijken.

Je locatie delen voor een bepaalde periode met iemand

Om gebruikt te kunnen maken van de vrienden applicatie moet je jouw locatie delen, dit bepaal je zelf, met wie en voor hoe lang. Wanneer je jouw locatie deelt is verschillend, wanneer je naar iemand toe gaat, als je samen op vakantie bent, en meer. Hoe je het delen van je locatie kunt activeren vind je hieronder terug.
• Open de Zoek Vrienden applicatie
• Tik in de lijst op de persoon met wie je jouw locatie wilt delen
• Tik in de knoppenbalk op 'Meer'
• Selecteer onderaan 'Deel mijn locatie'
• Kies voor één van de opties

Zoek mijn vrienden mijn locatie delen

Vrienden op de kaart bekijken

Wanneer vrienden hun locatie delen met jou kun je deze makkelijk op de kaart bekijken, open de Zoek mijn Vrienden applicatie en direct kun je de kaart raadplegen. Alle vrienden worden weergegeven op de locatie waar ze op dat moment zijn.

Melding ontvangen wanneer iemand een locatie bereikt of verlaat

Vanuit de app kun je meldingen aanmaken die je ontvangt wanneer iemand vertrekt of aankomt op een locatie die jij hebt gekozen. Dit kun je alleen instellen wanneer die persoon zijn of haar locatie met jouw deelt zoals hierboven staat beschreven. Hoe je meldingen kunt instellen in de Zoek mijn Vrienden applicatie lees je hier terug op appletips.

Zoek mijn vrienden meldingen

Waarschuw vrienden wanneer jij een locatie bereikt of verlaat

Zelf kun je de meldingen ook in de hand hebben, zo kun je een vriend waarschuwen wanneer je een bepaalde locatie verlaat of bereikt. Dat is handig wanneer iemand wil weten of je op de plaats van bestemming bent, bijvoorbeeld op vakantie. Hoe je iemand kunt waarschuwen lees je hier terug.

Lees ook: Zoek Vrienden widget gebruiken in iOSReacties


 • Tom

  29 juni 2016 om 12:41

  In iTunes kreeg ik de mededeling dat er een update was voor “zoek mijn vrienden”. Als ik dan wil updaten krijg ik de melding dat dat alleen via een iOS apparaat kan en de App Store op dat iOS apparaat. In de App Store op mijn iPhone kan ik echter de hele applicatie niet meer vinden! Mis ik iets?

 • Wesley Fabry

  29 juni 2016 om 13:08

  Zoek mijn vrienden is sinds iOS 9 standaard geïnstalleerd in iOS. Hierdoor kun je deze niet meer updaten vanuit iTunes. Zoek mijn vrienden wordt bij iedere iOS software-update geupdate en heb je altijd de laatste versie. Je kunt zoek mijn vrienden verwijderen uit iTunes. (Dit zelfde geldt ook voor Podcasts)

 • Tom

  29 juni 2016 om 15:17

  @Wesley. Bedankt. Weer wat geleerd.

 • Wesley Fabry

  29 juni 2016 om 15:28

  @Tom graag gedaan 😄

 • Dennis

  29 juni 2016 om 18:44

  Nee bedankt mijn vrienden hoeven niet te weten constant waar ik ben :)

 • Wesley Fabry

  29 juni 2016 om 20:22

  @dennis moet ook niet, als je het artikel volledig hebt gelezen kon je weten dat je zelf bepaalt hoe lang je jouw locatie deelt, hoe precies en met wie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!