30 april 2017

Zoek mijn vrienden: Ontvang een melding wanneer een persoon een locatie bereikt

zoek mijn vrienden logo retina

De 'Zoek mijn vrienden' applicatie is sinds enige tijd standaard geïnstalleerd op de iPhone, iPad en iPod Touch. Daarom is het toch interessant om van de app gebruik te maken.

Wie vaak op pad gaat met een grote vriendengroep (denk aan festivals) dan is de app ontzettend handig, ook voor ouders is de app een uitkomst. Zo kun je altijd controleren waar je kind zich op dat moment bevindt. Met Zoek mijn vrienden is het ook mogelijk om een melding te ontvangen wanneer een persoon aankomt of vertrekt bij een bepaalde locatie.

Meldingen instellen in Zoek mijn Vrienden

Dat is handig want zo weet je onmiddellijk wanneer je kind de school bereikt of wanneer je vrienden gaan vertrekken. Hoe je deze functie gebruikt leggen we uit in onderstaande stappen.

• Open de 'Zoek mijn vrienden' applicatie
• Voeg éénmalig je vrienden toe via de 'Voeg toe' knop
• Zodra je vrienden dit hebben geaccepteerd kun je verder
• Tik op de naam van je vrienden in de lijst
• Vervolgens wordt de huidige locatie van je vriend bepaald
• Tik bovenaan op de knop 'Meld'

Via 3D Touch kun je het melden ook activeren, druk zachtjes op het contact in de lijst (peek), veeg omhoog en kies voor 'Meld'.

Melding instellen zoek mijn vrienden

Je hebt nu de keuze om een melding in te stellen, kies eerst voor 'Vertrekt' of 'Aankomt', kies daarna een gewenste locatie. Bij 'Vertrekt' zul je vaak de huidige locatie van je vriend gebruiken. Wanneer hij of zij deze verlaat zal jij een melding ontvangen. Bij aankomst dien je de locatie toe te voegen wanneer je een melding ervan wil ontvangen zoals school, werk, of een bepaald gedeelte van een straat zodat je weet dat hij of zij er bijna is.

Locatie bepalen zoek mijn vrienden

Via de knop 'Andere' kun je een eigen locatie toevoegen, zoek met behulp van het zoekveld naar de straatnaam. Vervolgens wordt er een speld geplaatst. Via het oranje bolletje kun je de radar uitbreiden. Wanneer de vriend deze straal binnenkomt zal jij de melding ontvangen. Bevestig door op tweemaal op 'Gereed' te tikken, de melding is nu actief en wordt gekleurd in het contacten-overzicht.

Contactpersonen waarschuwen

Door op de knop 'Meer' te tikken is het mogelijk om de exacte locatie van je vriend te bekijken, ook kun je hier op de 'Waarschuw' knop tikken. Aansluitend kun jij een melding sturen naar je vriend als je vertrekt of aankomt. Het instellen werkt in hetzelfde als bij het ontvangen van een melding.

Melding versturen zoek mijn vrienden

Meldingen herhalen

Wil je bijvoorbeeld zoek mijn vrienden gebruiken om te controleren of je kind veilig op school is aangekomen dan kun je dit doen met behulp van de optie: waarschuwen. Open hiervoor de Zoek mijn Vrienden applicatie op de iPhone van je kind en tik jezelf aan in de lijst. Tik op 'Waarschuw vriend' en kies voor de optie 'Als in aankom'. Selecteer 'andere' en voer de locatie van de school in, keer terug en schakel de optie 'Herhaal elke keer' in. Bevestig door op 'Gereed' te tikken, vanaf dat moment zal jij altijd een melding ontvangen wanneer je kind de school bereikt.

Lees ook: Een ander apparaat kiezen voor ‘Deel mijn locatie’Reacties


 • Ruben Smits

  14 december 2015 om 11:20

  Het is bekend dat locatie-tracking, zoals navigatie, een duidelijke impact op de accu heeft. Als ik in ‘zoek mijn vrienden’ een notificatie instel met een kleine radius (precieze locatie), trek ik dan de accu van het device van mijn vriend leeg? Sterker: Kunnen mijn vrienden er voor zorgen dat ik met een lege accu zit?

 • Wesley Fabry

  14 december 2015 om 11:35

  Tegenwoordig is de locatie-tracking erg verbeterd en is eigenlijk altijd al actief door je eigen veel bezochte locaties: http://www.appletips.nl/ios-7-veel-bezochte-locaties-raadplegen/

  Het heeft dus nauwelijks effect op de batterijduur, hoogstens 2-3%. Zo kun je eenvoudig ook herinneringen op basis van locatie instellen zonder dat dit een negatief effect op de batterijduur heeft.

 • Ruben Smits

  14 december 2015 om 12:12

  @Wesley Is dat gebaseerd op daadwerkelijke metingen, of een goede gok? Als je goed naar de veelbezochte locaties kijkt zie je dat die locatie vrij ruim wordt gemeten, waardoor het accuverbruik veel minder groot is. Als ik jou mag geloven kan jij enkele uren op navigatie rondrijden, zonder opladen. Je hoeft niet lang te zoeken op internet om te zien dat dit niet waar is.
  Mijn vraag ging specifiek over de situatie waarbij je een notificatie instelt op een hele kleine specifieke locatie en is dus niet echt te vergelijken met de veel gebruikte locaties die je noemt.

 • Wesley Fabry

  14 december 2015 om 13:01

  Uit eigen ervaring, af en toe gebruik ik de app om te kijken waar bepaalde personen zich bevinden wanneer ze naar mij onderweg zijn of wanneer ze vertrokken zijn. Ik start dan met kijken ongeveer 2 uur op voorhand, de melding activeer je dan ook en die is dan ongeveer 2 tot 4 uur actief. Ik en de andere merken geen opvallende afname van de batterijduur.

 • Cloverfield

  14 december 2015 om 17:42

  Heel handig. En dan nog weer een andere apparaten gebruiken voor de vrienden die Apple negeert: androids windowers.
  Jammer joh. Klote app

 • Jaap Blom

  14 december 2015 om 22:26

  De meldingen moet je altijd handmatig (opnieuw) toevoegen, wil je dit dus iedere dag wanneer je kind naar school gaat, dan moet je dit iedere dag opnieuw instellen. Wanneer de melding is ontvangen wordt de ‘opdracht’ uitgeschakeld.@ wesley: dit stuk klopt dus niet. Ik gebruik het samen met mijn vrouw al jaren. Daarom weet ik dat je gewoon ‘herhaal elke keer’ in kan stellen. Ons geeft het een veilig gevoel om door te krijgen of de kinderen op school zijn aangekomen en wij van elkaar op werk, sport etc.

 • Wesley Fabry

  14 december 2015 om 22:27

  Jaap, dan mag je me vertellen hoe..

 • stanley

  15 december 2015 om 15:45

  Nou je hoeft het maar 1 keer toe te voegen en het werkt gewoon hoor.Dus je doe toch iets niet goed jaap

 • Jaap Blom

  15 december 2015 om 18:32

  Beste Wesley,

  Je moet er wel op letten dat je het herhalen alleen in kunt stellen op de telefoon van de ander. Dus op de iPhone van mijn dochter heb ik het volgende gedaan:

  – Op ‘ik’ gedrukt
  – Waarschuw vrienden
  – Voeg bericht toe
  – Bij aan: mijn icloud adres en dat van mijn vrouw
  – Dan de melding, bijvoorbeeld: Als ik vertrek….
  – Op dat moment kan je de locatie kiezen en verschijnt meteen onderaan: Herhaal elke keer.

  Daarna heb ik bij beperkingen geregeld dat zij niets aan de locatiewijzigingen kan veranderen. Ook hebben we met onze kinderen besproken waarom het goed is om dit te gebruiken.

  Ik hoop dat het zo voor jou duidelijker is. Zo niet, dan hoor ik het wel.

 • Wesley Fabry

  15 december 2015 om 19:30

  Top! Binnenkort komt het waarschuwgedeelte op appletips, dan komt dit inderdaad aanbod..

 • Dick Laverman

  23 augustus 2016 om 16:46

  vraagje: Soms als ik mijn i-phone aanzet zie ik links onder op de openings/startpagina het icoontje van “zoek vrienedn” Hoe zit dat? Wanneer verschijnt dat wel en niet?

  Alvast bedankt voor het antwoord

 • Wesley Fabry

  23 augustus 2016 om 16:48

  @dick welke versie van iOS heb je? Ook een apple watch en welke versie heeft deze?

 • Jan van veen

  29 augustus 2016 om 14:06

  Bij zoek vrienden staat de afstand in mi. (Miles)?.
  Hoe zet ik dit om in kilometers.
  Alvast bedankt

 • Wesley Fabry

  29 augustus 2016 om 15:28

  @jan dit heb je wellicht ook in de Kaarten app zelf, kun je aanpassen via Instellingen ▸ Kaarten ▸ Afstanden ▸ In Kilometer.

 • Jan van veen

  29 augustus 2016 om 16:36

  Wesley, deze staat al op km.

 • Wesley Fabry

  29 augustus 2016 om 16:53

  @jan gevonden: open de zoek mijn vrienden app – tik op jezelf (IK) en scroll naar beneden, daar kun je de KM kiezen.

 • Jan van veen

  29 augustus 2016 om 18:18

  Gelukt, dank je

 • Fad

  17 juni 2017 om 12:02

  onlangs heb ik een vertrekmelding aangemaakt toen mijn vriend op zijn werk was. ik kreeg een melding dat mijn vriend vertrokken was maar dat was niet zo.
  hoe nauwkeurig zijn die meldingen? en komt dat vaak voor?

 • Wesley Fabry

  17 juni 2017 om 12:25

  @fad het hangt er vanaf hoe groot je de cirkel maakt, hoe kleiner hoe beter, maar te klein kan voor valse meldingen zorgen

 • Fad

  17 juni 2017 om 22:08

  @Wesley, Ik had een adres geselecteerd. Hoe kan ik een cirkel groter of kleiner maken? En kan een grote cirkel ook tot valse meldingen zorgen?
  Alvast bedankt

 • Wesley Fabry

  18 juni 2017 om 10:07

  @Fad dan kun je voor ‘andere’ kiezen ipv adres en heb je de mogelijkheid om de nauwkeurigheid aan te passen. Zie bovenstaande tip.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!