9 februari 2015

iCloud: Opslagruimte besparen

iCloud os x icoon

Met behulp van iCloud is het simpel om gegevens van applicaties te bewaren en deze vervolgens opnieuw te raadplegen. Daarom worden alle gegevens van alle applicaties op je iPhone, iPad of iPod touch bewaard in iCloud. Dit zal ervoor zorgen dat wanneer je een backup (reservekopie) terugzet op je oude of nieuwe iPhone er geen gegevens verloren gaat.

Tevens zijn de iCloud gegevens op al je iDevices beschikbaar. Dit kan bijvoorbeeld zijn persoonlijke inloggegevens, behaalde levels in een spel, documenten, enzovoorts. Uiteraard hoe meer applicaties je gebruikt op je iDevice, hoe groter de back-up zal zijn in iCloud.

Wanneer je beschikt over een gratis account met 5GB en meerdere iDevice kan dit misschien wel problemen geven. Gelukkig heb je al voor weinig geld extra opslag ruimte, maar je kunt er ook voor kiezen om bepaalde applicaties uit te schakelen in de reservekopie. Dit doe je al volgt:

• Open ‘Instellingen' op je iDevice
• Tap op iCloud ▸ Opslag ▸ Beheer opslag

opslagruimte

Selecteer de backup van het apparaat dat je nu gebruikt, dit kun je herkennen aan ‘Deze iPhone', ‘Deze iPad' of ‘Deze iPod'. Tap op de optie ‘Toon alle apps'. In deze lijst kun je alle applicatie bekijken waarvan de gegevens worden bewaard in iCloud en hoeveel ruimte deze gebruiken in de back-up. Door een applicatie uit te schakelen via de schakelaar is het mogelijk deze uit te schakelen en te verwijderen uit iCloud. Herhaal dit voor alle applicaties die je wilt verwijderen uit de back-up.

Meer over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: