23 juli 2017

iOS: Een ander apparaat kiezen voor ‘Deel mijn locatie’

In iOS is het mogelijk om je huidige locatie te delen, dit doe je bijvoorbeeld via 'Zoek mijn vrienden' of via gezinsdeling. Sinds iOS 8 is het mogelijk om je locatie te delen met je vrienden en familie via de berichten applicatie, hoe je dit doet lees je hier terug.

Wanneer gezinsleden of vrienden in de Berichten applicatie tikken op 'Details' of de zoek mijn vrienden applicatie openen kunnen ze je huidige locatie bekijken. Tenminste als je hebt ingesteld dat ze altijd je locatie mogen raadplegen. In iOS kun je zelf kiezen welk apparaat de locatie moet verzenden, handig als je meerdere iOS apparaten hebt.

Ander apparaat kiezen voor 'Deel mijn locatie'

• Open 'Instellingen'
• Tik op 'Privacy'
• Selecteer 'Locatievoorzieningen'
• Open 'Deel mijn locatie'

Deel mijn locatie aanpassen in iOS

Op deze pagina zie je welke contactpersonen toegang hebben tot je locatie, door deze te selecteren kun je het delen aanpassen voor deze persoon. Om het apparaat te wijzigen volstaat het om bij de optie 'Van' een apparaat te kiezen, dit zijn al je iOS apparaten die gekoppeld zijn aan je iCloud account. Vanaf dat moment wordt de locatie van het gekozen apparaat gebruikt voor het delen.

Je locatie delen zonder gezinsdeling of zoek mijn vrienden

Je kunt ook je locatie delen met iemand zonder dat deze gekoppeld is aan gezinsdeling of zoek mijn vrienden. Open de contacten applicatie en navigeer naar de contactpersoon. Scrol naar beneden en tik op 'Deel mijn locatie' en kies een gewenste optie. Let wel, alleen bij contactpersonen met een iCloud-account en iOS-apparaat kun je deze optie inschakelen.

Lees ook: Complete handleiding over Zoek mijn vriendenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: