29 januari 2017

Wat is Niet Storen in iOS en hoe werkt het?

Niet Storen iCon iOS

De Niet Storen functie is al aanwezig in iOS sinds iOS 6, de optie heeft weinig verandering ondergaan, maar toch gebruiken niet heel veel iOS gebruikers deze optie.

Met behulp van Niet Storen is het mogelijk om alle binnenkomende meldingen, berichten en telefoongesprekken te ontvangen zonder hiervan op de hoogte worden gebracht. Wanneer je dus een melding ontvangt zal je iPhone, iPad of iPod Touch niet oplichten, geluid maken of trillen.

Niet Storen activeren op een iPhone of iPad

De Niet Storen functie moet je niet verwarren met vliegtuigmodus, want bij deze optie ontvang je totaal geen meldingen, berichten of gesprekken op je iDevice wanneer deze is ingeschakeld. Er zijn verschillende manieren om Niet Storen te activeren, hoe lees je hieronder terug.

• Via het maantje in het bedieningspaneel (veeg met één vinger omhoog vanaf onderkant scherm)
• Via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Handmatig
• Via Siri met het commando Schakel Niet Storen in
• Via een automatisch schema

niet storen activeren in iOS

Zowel via Instellingen als het bedieningspaneel activeer je Niet Storen handmatig, dit houdt in dat je zelf de optie inschakelt en ook weer zelf moet uitschakelen. In de statusbalk van je iDevice zal er een maantje verschijnen, dit geeft aan dat Niet Storen actief is. De meldingen ontvang je wel op je iDevice, maar je wordt niet op ge hoogte gebracht daarvan.

Niet Storen gepland gebruiken

Niet Storen kun je naast handmatig ook automatisch activeren, dit is meteen het handigste van deze functie. Zo kun je bijvoorbeeld vanaf ’s avonds 23 uur tot ’s ochtends 8 uur Niet Storen actief hebben. Zo word je niet wakker van meldingen tijdens je slaap en kun je ’s ochtends toch alle gemiste meldingen in één keer bekijken. De planning kun je instellen via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ schakel 'Gepland' in ▸ kies een 'van' en 'tot' tijd.

Niet storen inplannen en favorieten

Toch oproepen toestaan

Wanneer Niet Storen actief is zul je ook geen melding krijgen van een inkomend telefoongesprek, toch kun je oproepen van bepaalde personen toestaan. Dit doe je via Instellingen ▸ Niet Storen ▸ Sta oproepen toe van ▸ hier kun je kiezen tussen bepaalde groepen uit je Contacten applicatie of je Favorieten. Nog geen favorieten ingesteld? Dat kun je doen via de Telefoon applicatie via de menuoptie ‘Favorieten’.

Schakel de optie 'Herhaalde oproepen' in wanneer je toch de oproep van een 'vreemde' wil ontvangen wanneer deze binnen de drie minuten met het zelfde nummer terugbelt.

Lees ook: Je iDevice ook stilhouden wanneer deze ontgrendeld is bij Niet Storen

Origineel artikel van 19/09/12, geupdate op 18/02/16Reacties


 • ruben

  19 februari 2016 om 20:42

  Wat ik nog steeds jammer vind is dat dit niet per dag instelbaar is. Door de weeks mag het geluid veel eerder aan dan in het weekend.

 • Richard

  20 februari 2016 om 9:55

  Mooie functie en ik gebruik het iedere nacht. Wat ik alleen jammer vind is dat favorieten je wel kunnen bellen en dat het ook doorkomt. Maar sms of iMessage van dezelfde persoon komt niet door( althans niet met melding)

 • Jaap Blom

  22 februari 2016 om 0:33

  @Richard: maar je kunt bij instellingen van deze functie het vinkje bij favorieten weghalen. Ik heb via iCloud.com een groep Nood aangemaakt en daar het vinkje gezet. In die groep heb ik bijv. de meldkamer van ons beveiligingsysteem of mijn ouders, mijn dochter die net de leeftijd heeft van beginnen met uitgaan. Zij kunnen ons dus altijd telefonisch bereiken. Ik vind dat ideaal en geeft een veilig gevoel.

 • Max

  13 augustus 2016 om 23:38

  Helaas komt een sms niet door, niet handig wanneer je opgeroepen kan worden voor bv reanimaties.

 • Wesley Fabry

  14 augustus 2016 om 8:12

  @max dat klopt, dan kun je het beste niet-storen uitschakelen.

 • Reynout

  26 oktober 2016 om 17:51

  Als ik “niet storen” inschakel, krijgt iemand die mij belt te horen dat ik in gesprek ben. Is soms heel verwarrend. Kan je die mededeling ook veranderen?

 • Wesley Fabry

  27 oktober 2016 om 8:03

  @reynout dat klopt en is niet aan te passen. Als je dit niet wilt zit er niets anders op dan de functie niet te gebruiken.

 • Martijn

  29 januari 2017 om 10:45

  Het zou inderdaad fijn zijn als er wat meer opties waren in “niet storen”.
  Wat ik zelf mis is dat ik ook geen meldingen krijg van de app “nest”.
  Dit zou wel handig zijn ivm alarmen die ik wel mee wil krijgen in de nacht.

 • Ton

  21 februari 2017 om 17:22

  Wat erg jammer is, dat je in iOS bepaalde notificaties niet door kan laten tijdens ‘niet storen’. Er zijn namelijk veel mensen die een app gebruiken van hun alarminstallatie, waarbij de notificatie voor een alarm niet hoorbaar is tijdens ‘niet storen’.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!