Menu

9 augustus 2015

Foto’s voor OS X: Problemen oplossen door de fotobibliotheek te herstellen

Foto's voor OS X logo

Het kan voorkomen dat je problemen ondervindt met de nieuwe Foto’s applicatie in OS X, denk hierbij aan het missen van foto’s, miniaturen die niet worden weergegeven, etc. Dan is het mogelijk de fotobibliotheek te herstellen, er worden dan verschillende taken uitgevoerd om problemen op te lossen.

Denk hierbij aan het opnieuw opbouwen van de miniaturen, niet-gekoppelde foto’s herstellen, bestandsbevoegdheden controleren en ongebruikte ruimte in de databases opschonen. Hoe je dit moet doen lees je hieronder terug.

Er worden geen foto’s verwijderd tijdens het herstel proces, tenzij ze corrupt zijn en hierdoor dubbel in je bibliotheek staan. Echter raden we aan toch een back-up te maken van je foto’s.

fotobibliotheek herstellen

Navigeer naar Finder of het Dock om Foto’s voor OS X te kunnen open, druk de cmd⌘ + option⌥ toets samen in en open dan Foto’s voor OS X.

Foto’s wordt geopend en je krijgt de mogelijkheid om de fotobibliotheek te herstellen, dit doe je door op ‘Herstel’ te klikken. Vul eventueel je systeemwachtwoord in en de herstelling zal plaatsvinden, je kan het proces volgen in het Foto’s voor OS X venster.

Alle tips over ‘Foto’s voor OS X‘ lees je hier terug.
Gerelateerde tips:
Reacties


 • Cloverfield 9 augustus 2015 om 12:25

  Een en al ellende met de iCloud bibliotheek. Hij is op iCloud, iPad, iPhone en Mac overal anders. Verschillende hoeveelheid foto’s, albums die automatisch verdwijnen en gezichten die geuntagged worden (want zijn niet meer zoekbaar).
  IPhone load nieuwe foto’s wel up maar het is allemaal te vaag en Apple weet van niks : “zal wel een instelling zijn die je verzet hebt”.

 • Berend 9 augustus 2015 om 15:06

  #Cloverfield, een herkenbaar probleem. Bij mij is dit waarschijnlijk veroorzaakt doordat ik tijdens het activeren van de iCloud-bibliotheek alle devices tegelijk heb aangezet. Ik heb de volgende acties ondernomen en alles draait nu als een zonnetje: iCloud op alle devices gedeactiveerd, alle devices opnieuw opgestart. Daarna stuk voor stuk weer activeren. Ik ben met mijn MBP begonnen omdat hier de grootste bibliotheek op staat (6.000 foto’s en 50 filmpjes). Het uploaden duurt (heel) lang, een aantal uren. Laat dit bijvoorbeeld ‘s-nachts gebeuren en overtuig je ervan dat alles klaar is voordat je de volgende device synchroniseert. Geduld is een schone zaak!!!

 • Berend 9 augustus 2015 om 15:10

  #Cloverfield, PS: wellicht een idee om, voordat je iCloud weer activeert, eerst de herstelprocedure voor je bibliotheek uit te voeren zoals door “Appletips” is beschreven.

 • Cloverfield 9 augustus 2015 om 15:52

  Ik en er nu achter dat op iCloud de halve bieb staat. Die is nu ook op m’n iPad (optimized), bijna op m’n Mac (nog 23.990 te downloaden, maar langzaaaaaaam), en dan doe ik nog opnieuw m’n iPhone.
  Maar echt, dit kan Apple zo slecht. Moet voor 10 jaar uit allerlei losse foto’s albums gaan maken én wéér faces gaan doen. Wat in foto’s echt klote is.

  Ik wil iPhoto terug!

 • Berend 9 augustus 2015 om 16:24

  Dat Gezichten voor een groot gedeelte weer moet worden gedaan (of Foto’s ziet meer gezichten dan iPhoto, dat weet ik niet) heb ik ook ervaren als een behoorlijke afknapper. Heb hier al een aantal uren aan besteed en ben er voorlopig nog niet. Dat ik hier weinig op internet over lees vind ik opvallend. Wellicht kan Wesley (Appletips) hier iets meer over vertellen.

 • Frans 9 augustus 2015 om 19:55

  Top tip, was al maanden bezig om alles in sync te krijgen, iphone/ipad/imac, zonder succes. Nu na herstel van library is het sync proces gestart en het lijkt nu super te lopen.

 • AlbertTCB 17 augustus 2015 om 12:01

  Ik heb een library herstel gedaan, maar nu geeft Photos aan dat het weer 18.000 foto’s aan het uploaden is? Mijn hele collectie was al gewoon via de cloud beschikbaar.

  Is dit een standaard gevolg wanneer je een herstel uitvoert?

 • Wesley Fabry 17 augustus 2015 om 12:10

  Albert, hij gaat nu opnieuw uploaden, echter foto’s die al in iCloud staan zal hij niet nogmaals gaan toevoegen, in principe gaat hij er dus 18000 controleren en eventueel uploaden..

 • Samantha 18 november 2015 om 16:43

  2 dagen bezig om alles naar iCloud bibliotheek over te zetten. Gelukt, via een nieuwe mac, en ook op iPhone 6s.
  16000 foto’s…. was er erg lang mee bezig, maar gelukt…. alleen….
  op mijn mac staan keurig alle ‘gezichten’ met afbeeldingen maar op mijn iphone allemaal ‘lege’ namen….
  heb ook al bibliotheek hersteld, maar helaas….
  Iemand een tip wat ik nog zou kunnen doen dat de gezichten ook op mijn iphone zichtbaar worden?

 • sam 28 januari 2016 om 11:02

  Ik heb mijn apple id email adres aangepast, nu werkt de iCloud fotobibliotheek niet meer op mijn imac. Wel op de iphone. Heb ook de herstel procedure paar keer gedaan maar helaas.
  Als ik de iCloud fotobibilotheek even uit zet , en daarna weer aan, om te proberen dat hij dan weer werkt, ben ik dan niet al mijn foto’s kwijt?

  bedankt voor de tips alvast!

 • Wesley Fabry 28 januari 2016 om 11:07

  @sam je kan het proberen, normaal blijven de foto’s actief op het Apple ID, mocht je zekerheid willen dan kun je beter eerst al je foto’s exporteren en dan proberen. http://www.appletips.nl/hoe-fotos-exporteren-uit-fotos-voor-os-x/

 • Nina 6 augustus 2016 om 13:56

  Help!! Ineens zijn al mijn foto’s van 2016 niet meer vindbaar in iPhoto. Bij mijn laatste import staan allere foto’s van ergens 2015. Weet iemand waar dit aan kan liggen? Alvast vriendelijk bedankt!

 • Wesley Fabry 7 augustus 2016 om 7:22

  @nina wij gebruiken iPhoto al een lange tijd niet meer. Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Geralt Mulder 20 september 2016 om 19:46

  Hoe kan het dat foto’s veranderen in video’s van 2 seconde ?

 • Wesley Fabry 20 september 2016 om 19:47

  @Geralt dit zijn waarschijnlijk Live Photos: https://www.appletips.nl/ios-hoe-live-photos-maken/

 • Ingrid Hogeveen 3 november 2016 om 11:17

  ik heb alleen maar IPhoto. Bij het programma foto’s krijg ik de navolgende foutmelding.
  Foto’s kan de systeemfotobibliotheek ‘Foto-‘bibliotheek.photoslibrary’ niet vinden.
  Als ik dan andere bibliotheek kies krijg ik de volgende melding:
  Er is onvoldoende schijfruimte beschikbaar om de bibliotheek te migreren.
  Wordt er gek van constant ook de melding dat mijn opstartschijf vol is.
  Zoveel heb ik niet op mijn pc staan. Alleen foto’s in iPhoto. Wat kan ik hieraan doen.
  Nu begreep ik van collega dat de apple store iets kan splitsen zodat ik meer geheugen krijg. Of moet ik toch extra geheugen kopen?

Een reactie toevoegen: