27 november 2016

iOS: Originele foto bekijken tijdens het bewerken

foto iOS app

In Foto’s voor iOS is het mogelijk om je persoonlijke kiekjes op een professionele manier te bewerken. Zo kun je handmatig de belichting, contrast, kleur, enzovoorts tot in elk detail aanpassen.

Op deze manier kun je jouw foto’s nog mooiere maken en bewerken zodat de foto’s perfect overeenstemt met de werkelijkheid. Tijdens al dat bewerken vraag je jezelf soms wel eens af hoe de originele foto er ooit uit zag. Als je op annuleer tikt zullen alle bewerkingen ongedaan worden gemaakt, maar gelukkig kun je tijdens en na het bewerken snel de originele foto bekijken.

• Open een bewerkte foto
• Tik bovenin op 'Wijzig'
• Druk zachtjes op de foto gedurende enige momenten

Foto's origineel bekijken en bewerken

Tijdens het drukken zal je merken dat de bewerkingen tijdelijk ongedaan worden gemaakt en de originele afbeelding wordt getoond. Wanneer je los laat wordt de bewerkte foto weer actief.

De originele foto bekijken tijdens het bewerken in OS X

Ook in Foto’s voor OS X kun je snel de originele foto bekijken, druk tijdens het bewerken op de M-toets en direct wordt de oorspronkelijke foto getoond.

Lees ook: Trucje zorgt ervoor dat je oneindig kunt zoomen in de iOS Foto’s-appReacties


  • MoLLiE

    19 juni 2016 om 12:35

    Dank voor de tip, was bij mij nog niet bekend.

  • Hans van Lieshout

    28 december 2016 om 11:18

    Vanaf mijn ipad wil ik de foto’s bewerkt met het Apple programma Foto’s uploaden naar Box.com. Hierbij wordt alleen het origineel geüploaded. Vanuit het programma Foto’s uploaden wordt de bestandsnaam omgezet met de naam fullsizerender. Welke programma moet ik gebruiken om de bewerkte foto’s up te loaden onder de oorspronkelijke bestandsnaam met bijbehorende taginfomatie.

Een reactie toevoegen: