28 september 2017

High SierraHigh Sierra: Live Photos bewerken en voorzien van speciale effecten

Foto's voor OS X logo

In de macOS High Sierra versie van Foto's voor Mac is de gebruikersinterface verbeterd door de zijkolom uit te breiden. Daarnaast kun je direct in het foto's overzicht vanuit de menubalk foto's markeren, verbeteren of roteren, zonder dat je de foto moet openen.

De grootste vernieuwing voor Live Photos is de mogelijkheid om deze nu echt volledig te kunnen bewerken. Zo kun je de hoofdfoto aanpassen en het bewegende gedeelte inkorten. Daarnaast kun je van je Live Photos grappige animaties maken door het bewegende gedeelte te laten stuiteren (terugspoelen) of oneindig laten afspelen met behulp van een loop.

Live Photos bewerken in Foto's voor Mac

• Open de Live Photo in Foto's voor Mac
• Klik in de knoppenbalk op 'Bewerk'

Onmiddellijk kun je de foto bewerken net zoals een gewone foto met behulp van de bewerkingstools. Daarnaast kun je onderaan de foto inkorten door uiteindes van de tijdsbalk te verplaatsen. Wanneer je het witte kader sleept kun je een andere moment als hoofdfoto kiezen. Daarnaast kun je de live-functie en het geluid uitschakelen via de daarvoor bestemde knoppen onderaan de foto.

live photos aanpassen in high sierra

Live Photos voorzien van speciale effecten

De speciale effecten en animaties kun je heel eenvoudig toevoegen door op het live-drop-down menu te klikken onderaan de foto. Kies vervolgens voor het gewenste effect. Pas het Herhaal-effect toe op een Live Photo om een 'video' eindeloos te herhalen. Kies Stuiteren om een actie eerst vooruit en dan achteruit af te spelen. Tot slot kun je ook een Live Photo omtoveren tot een waar kunstwerk met een prachtig DSLR-achtig effect. Zo kun je bijvoorbeeld water van een beekje vervagen of lichtsporen (in een stad) langer te maken.

Lees ook: Siri gebruiken door te typen in plaats van praten


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!