26 juni 2017

High SierraHigh Sierra Foto’s: Verbeterde interface, Live Photos bewerken en meer

Foto's voor OS X logo

Vanaf macOS High Sierra krijgt Foto's voor Mac er een hoop nieuwe opties bij. Zo wordt de gebruikersinterface verbeterd door de zijkolom uit te breiden en kun je bij het importeren direct zien welke foto's zijn geïmporteerd (in chronologische volgorde). Vanuit het foto's overzicht kun je vanaf High Sierra foto's direct vanuit de menubalk foto's markeren, verbeteren of roteren, hiervoor hoef je de foto niet te openen.

Personen en gezichten worden in Foto's eindelijk gesynchroniseerd met iCloud en verschijnen op al je apparaten. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wanneer je deze op je Mac bewerkt ze ook op je iPhone verschijnen. Daarnaast krijgen aandenkens nu ook ondersteuning voor huisdieren, baby’s, verjaardagen, sport­evenementen en meer.

De nieuwe selectietool zorgt ervoor dat je eenvoudig één of meerdere foto's en video's kunt selecteren. Via een handige teller krijg je onmiddellijk te zien hoeveel items er zijn geselecteerd. Deze kun je dan exporteren via een speciale optie of door ze uit het venster te slepen naar bijvoorbeeld Finder.

overzicht foto's in high sierra

Foto's op een professionele manier bewerken

In macOS High Sierra is de Foto's applicatie weer een iets professioneler geworden. Zo kun je een foto direct vanuit de Foto's applicatie openen in een fotobewerkings-app van derden, zoals Photoshop of Pixelmator.

• Open een Foto in de Foto's app
• Klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de foto
• Kies vervolgens voor 'Bewerk met'
• Selecteer een ondersteunde app

Alle wijzigingen die je vervolgens maakt in die app worden direct opgeslagen in de Foto's applicatie. Dit omdat de app van derden de originele locatie van de foto gebruikt als opslaglocatie. Deze foto bevindt zich in de fotobibliotheek (map afbeeldingen).

macOS high sierra foto's bewerken

Ook beschikt de Foto's app zelf nieuwe bewerkingstools. Zo kun je met behulp van 'Curven' heel eenvoudig het contrast en de kleur van je foto’s aanpassen met behulp van lijnen. Met 'Selectieve kleur' verander je de verzadiging van één specifieke kleur onmiddellijk. Deze tool kun je raadplegen door een foto te openen en vervolgens in de knoppenbalk te klikken op 'Bewerk'. Vervolgens Heb je onmiddellijk toegang tot alle nieuwe bewerkingsopties.

Zoals in iOS kun je ook de nieuwe professionele filters toepassen. Deze vind je vanaf nu terug bij boven aan de foto via het tabblad 'Filters'. Met behulp van het tabblad 'Snij bij' kun je de foto bijsnijden of de horizon rechtzetten.

Live Photos bewerken in macOS High Sierra Foto's

De grootste vernieuwing voor Live Photos is de mogelijkheid om deze nu echt volledig te kunnen bewerken. Zo kun je de hoofdfoto aanpassen en het bewegende gedeelte inkorten. Daarnaast kun je van je Live Photos grappige animaties maken door het bewegende gedeelte te laten stuiteren (terugspoelen) of oneindig laten afspelen met behulp van een loop.

Om een Live Photo volledig te bewerken volg je de volgende stappen:
• Open de Live Photo in Foto's voor Mac
• Klik in de knoppenbalk op 'Bewerk'

live photos aanpassen in high sierra

Onmiddellijk kun je de foto bewerken net zoals een gewone foto met behulp van de bewerkingstools. Daarnaast kun je onderaan de foto inkorten door uiteindes van de tijdsbalk te verplaatsen. Wanneer je het witte kader sleept kun je een andere moment als hoofdfoto kiezen. Daarnaast kun je de live-functie en het geluid uitschakelen via de daarvoor bestemde knoppen onderaan de foto.

De speciale effecten en animaties kun je heel eenvoudig toevoegen door op het live-drop-down menu te klikken onderaan de foto. Kies vervolgens voor het gewenste effect. Pas het Herhaal-effect toe op een Live Photo om een 'video' eindeloos te herhalen. Kies Stuiteren om een actie eerst vooruit en dan achteruit af te spelen. Tot slot kun je ook een Live Photo omtoveren tot een waar kunstwerk met een prachtig DSLR-achtig effect. Zo kun je bijvoorbeeld water van een beekje vervagen of lichtsporen (in een stad) langer te maken.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!