Menu

8 juni 2015

iCloud-fotodelen: Contactpersonen foto’s en video’s laten plaatsen in een gedeeld album

foto iOS app

Met iCloud-fotodelen kun je heel simpel een album aanmaken en deze delen met je vrienden. Open hiervoor de foto applicatie en tap in de navigatiebalk op ‘Gedeeld’, vervolgens op ‘Delen’ en tap op de plus-knop. Geef het album een naam en nodig je vrienden uit, hierna kun je foto’s en video’s toevoegen.

Van deze gedeelde albums kun je een heus sociaal gebeuren maken, naast de reacties en ‘vind ik leuks’ van je vrienden kun je abonnees ook foto’s en video’s laten toevoegen aan het album. Dit kun je activeren in iOS, maar ook in OS X.

Procedure voor iOS

Open het gedeelde album in de Foto applicatie en tap (tik) op het tabblad ‘Personen’. Schakel hier de optie ‘Abonnees kunnen plaatsen’ in, vanaf dit moment kan iedereen die gekoppeld is aan het gedeelde album foto’s en video’s in het album plaatsen. Dit kan eenvoudig via de plus-knop in het album. Wil je niet dat personen content kunnen toevoegen dan moet je de optie ‘Abonnees kunnen plaatsen’ uitschakelen.

instellingen gedeeld album (icloud) ios

Procedure voor OS X

Open de Foto’s voor OS X applicatie en klik (tweemaal) op het tabblad ‘Gedeeld’. Open het album en klik in de knoppenbalk op het mannetje (zie foto), vink hier de optie ‘Abonnees kunnen plaatsen’, vanaf dit moment kan iedereen die gekoppeld is aan het gedeelde album foto’s en video’s in het album plaatsen.

iCloud-fotodelen wijzigen

Lees ook: Hoe iCloud-fotodelen activeren en gebruiken?




Gerelateerde tips:




Reacties


  • Ruud 17 augustus 2015 om 20:09

    Ik heb een gedeelde fotoalbum en nu wil ik graag de foto’s exporteren naar een map op mijn Mac omdat ik ze wil gebruiken voor een fotoalbum te maken bij de Hema, maar ik kan vanuit de gedeelde album niet exporteren dit staat niet dik gedrukt wat moet ik doen

Een reactie toevoegen: