12 oktober 2017

High Sierra: Foto’s op een professionele manier bewerken

Foto's voor OS X logo

In Foto's voor Mac kon je al vanaf het begin je foto's op een professionele manier bewerken. Vanaf macOS High Sierra is dat nog meer uitgebreid en heb je direct toegang tot alle bewerkingstools.

Zodra je een foto gaat bewerken zie je onmiddellijk alle bewerkingsopties terug in een kolom en zijn ze meer opgesplitst zodat je direct de juiste aanpassingen kunt uitvoeren. Met de nieuwe optie 'Curven' kun je eenvoudig punten met behulp van lijnen aanpassen in het gehele toonbereik van een afbeelding.

Foto's op een professionele manier bewerken in Foto's

• Open Foto's voor Mac
• Navigeer naar de foto die je wilt bewerken
• Klik in de knoppenbalk op 'Bewerk'

Foto's op een professionele bewerken op een Mac met macOS high Sierra

Er wordt een kolom geopend met alle mogelijkheden, zo kun je het licht van een foto aanpassen, maar ook de kleur, scherpte, etc. Bij iedere bewerkingsoptie zie je ook een AUTO-knop, door hierop de klikken past Foto's automatisch de bewerking toe afgestemd op de foto. Vanaf High Sierra kun je ook Live Photos op deze manier aanpassen.

Filters en bijsnijden in Foto's voor Mac

Zodra je op de bewerk-knop hebt geklikt worden de bewerkingstools geopend. In de knoppenbalk verschijnen drie nieuwe tabbladen: pas aan, filters en snij bij. Klik op Filters om de foto te voorzien van een professionele filter of effect. Via het tabblad 'Snij bij' kun je de foto bijsnijden, spiegelen en rechtzetten.

Foto's verbeteren en draaien zonder bewerkingsopties te openen

Vanaf macOS High Sierra is het niet meer nodig om een foto te bewerken om deze te verbeteren of te draaien. Vanaf nu kun je direct vanuit de knoppenbalk de foto automatisch verbeteren (toverstaf) of draaien (vierkant met draaiende pijl).

Lees ook: Live Photos bewerken en voorzien van speciale effecten op een Mac

Nieuwe functies voor je Mac dankzij macOS 10.13 High Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle High Sierra tipsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: