9 mei 2015

YosemiteMeerdere bibliotheken (ook iPhoto en Aperture) gebruiken in Foto’s voor OS X

Foto's voor OS X logo

Standaard heb je één bibliotheek in gebruik bij de Foto’s voor OS X applicatie, dit is de systeembibliotheek. Alleen in de systeembibliotheek kun je gebruikmaken van iCloud, dit omdat OS X één vaste bibliotheek nodig heeft op je Mac.

Toch is het mogelijk meerdere bibliotheken te gebruiken. Dit is bijvoorbeeld geschikt wanneer je veel foto’s heb en deze niet allemaal wilt uploaden naar iCloud. Dan kun je ervoor kiezen om twee of meerdere bibliotheken te gebruiken.

Zorg er als eerste voor dat je een systeembibliotheek hebt die je ook kunt gebruiken voor iCloud. Heb je nog niet je iPhoto of Aperture bibliotheek geïmporteerd dan kun je hem benaderen als losse bibliotheek. Hou de option⌥-toets ingedrukt en open de Foto’s voor OS X applicatie. Er verschijnt een pop-up venster met de mogelijkheid om een bibliotheek te openen.

meerdere bibliotheken foto's voor os x

Uit de lijst kun je een bibliotheek selecteren die zich bevind in de afbeeldingen map in Finder, staat de bibliotheek op een andere locatie of op een externe harde schijf, dan kun je hem raadplegen via de knop 'Andere bibliotheek'.

Heb je nog geen nieuwe bibliotheek en wil je er graag één aanmaken voor foto’s die je niet wilt bewaren in je systeembibliotheek dan kun je de knop 'Maak nieuwe aan' selecteren. Er wordt dan een nieuwe bibliotheek aangemaakt waarna je jouw foto’s kunt importeren.

Lees ook: Foto’s voor OS X gebruiken als ‘iPhoto’ zonder iCloud-fotobibliotheek

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!