2 november 2015

El CapitanOS X El Capitan: Locatie toevoegen aan Foto’s

Foto's voor OS X logo

Helaas was bij de lancering van Foto’s voor OS X niet mogelijk om een locatie handmatig toe te voegen aan een foto, dit is vanaf OS X 10.11 El Capitan wel mogelijk!

Op deze manier kun je de locatie die ontbreekt bij een foto handmatig toevoegen zodat je ook kunt zoeken op basis van locatie of gewoon alle foto’s van een bepaalde plek te tonen. Hoe je handmatig de locatie toevoegt aan een foto lees je hieronder terug.

• Open ‘Foto’s voor OS X' app
• Navigeer naar de foto(’s) om een locatie toe te voegen
• Selecteer de foto
• Klik in de menubalk op venster ▸ info of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + i

Locatie toevoegen aan Foto's voor OS X

Vervolgens kun je bij de ‘Wijs een locatie toe' het adres of locatie toevoegen, je kunt ook opzoek gaan naar de locatie. Was je bijvoorbeeld in een dierentuin, dan kun je ook gewoon de naam van de dierentuin invullen om de locatie te kunnen toevoegen.

Uiteraard kun je meerdere foto’s selecteren en dezelfde locatie toevoegen aan de foto’s. Vanzelfsprekend kun je op deze manier ook een foutieve locatie wijzigen, klik op de locatie en pas deze aan naar het nieuwe adres.

Lees ook: Foto’s bewerken met behulp van extensies in OS X El CapitanReacties


  • Danny

    24 mei 2016 om 14:24

    Beste Wesley, volgens mij voeg je hiermee alleen de locatie toe in het Foto’s programma en niet in de EXIF informatie van de foto zelf. Met andere woorden als je ooit de foto exporteert om in andere software te gebruiken dan ben je de locatie informatie kwijt, in mijn optiek heeft het weinig zin om het op deze manier te doen. Hetzelfde proces doet zich voor bij bijvoorbeeld muziek album hoezen in iTunes, het beste is om dit in het bestand zelf te verwerken.
    Klopt wat jou betreft deze stelling voor foto’s?

Een reactie toevoegen: