14 juli 2016

Foto’s voor Mac: EXIF gegevens bekijken

Wanneer je een foto of video maakt met behulp van je iPhone, iPad, digitale of spiegelreflex camera wordt er allerlei informatie opgeslagen bij de foto. De informatie (EXIF) bestaat ondermeer uit de exacte GPS locatie op basis van lengte-en breedtegraad.

Daarnaast worden ook andere gegevens opgeslagen over de foto. Bijvoorbeeld datum, type camera, ISO-waarden, enzovoorts. Deze gegevens worden 'EXIF’ (Exchangeable Image File Format) genoemd. Deze zijn handig om foto’s te sorteren op bijvoorbeeld locatie, type camera, datum, enzovoorts.

EXIF gegevens bekijken in Foto’s

Wanneer je een foto in Foto’s voor Mac bekijkt in OS X (macOS) is deze informatie niet permanent zichtbaar. Wel kun je ze via de volgende methode weergeven. Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op een foto of video en kies in het context menu voor 'Toon info'. Vervolgens worden de EXIF-gegevens weergegeven.

EXIF gegevens weergeven in Foto's

In het bekomen venster kun je alle gegevens bekijken. Via het kaartje kun je de locatie bekijken, ios-waarden, type camera, bestandstype, etc. alles is terug te vinden in dit venster. Wanneer je een foto of video hebt geopend kun je de extra info ook raadplegen door op de i-knop in de menubalk te klikken.

Het is niet mogelijk om deze gegevens aan te passen. Wel kun je ze gebruiken bij slimme albums. Hoe je slimme albums kunt aanmaken in Foto’s voor Mac lees je hier terug op appletips.

Lees ook: Handmatig een locatie toevoegen in Foto's voor OS X


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: