17 februari 2017

iOS: Dichtbij-suggesties gebruiken in Kaarten en widget

Kaarten logo apple

In iOS Kaarten, maar ook via een speciale widget kun je handige dichtbij-suggesties raadplegen. Via deze locatiesuggesties kun je zien wat er zoal in jouw omgeving te beleven valt.

Op deze manier kun je de restaurants en bars in de buurt bekijken, maar ook uitgaansgelegenheden, attracties, winkels, etc. Een functie die vooral in het buitenland of in een onbekende stad handig is. Logischerwijze kun je de optie raadplegen in de Kaarten applicatie, maar sinds iOS 10 is er ook een speciale widget. In iOS 9 kun je de optie nog raadplegen in Spotlight.

Dichtbij-suggesties raadplegen in Kaarten

• Open de Kaarten appliatie
• Tik op het zoekveld
• Onmiddellijk krijg je onder de balk de dichtbij-functie te zien

Aan de hand van de gekleurde cirkels kun je een keuze maken. Tik bijvoorbeeld op 'Eten en drinken', 'Winkelen', 'Vrije tijd' of 'Reizen om de subcategorieën te bekijken. Zo kun je opzoek gaan naar Fastfood restaurants (eten en drinken), bioscopen (vrije tijd), tankstations (reizen), bezienswaardigheden (reizen), etc. Op deze manier kun je altijd leuke nieuwe plaatsen en activiteiten ontdekken.

Dichtbij-suggesties raadplegen via Kaarten

Er zijn meer suggesties dan degene die Apple laat zien in de app, zoek je naar een apotheek dan krijg je ook suggesties voor apotheken te zien. Op deze manier kun je ook zoeken naar specifieke restaurants (Thais, Spaans), banken, attracties, dierenarts, etc. door te zoeken krijg je dus meer suggesties te zien.

Locatiesuggesties raadplegen vanuit een widget

Vanaf iOS 10 kun je ook de speciale 'Kaarten: Dichtbij' widget toevoegen. Deze widget toont enkele dichtbij-suggesties gebaseerd op je locatie en tijdstip. Zo zie je 's ochtends suggesties voor ontbijt en 's avonds voor uitgaansgelegenheden. De widget voeg je als volgt toe:

• Ontgrendel je iPhone of iPad
• Veeg van links naar rechts over het scherm
• Herhaal dit tot je de widgets ziet
• Scrol naar beneden (linkerkolom op de iPad)
• Tik op ‘Wijzig’
• Zoek in de lijst naar 'Kaarten: Dichtbij' om deze toe te voegen

Klik hier voor meer informatie over het aanpassen van de widgets in iOS. /widgets-toevoegen-ios/ Zodra je deze hebt toegevoegd kun je de widget gebruiken. Tik op een categorie om direct de gevonden plaatsten te tonen in Kaarten.

Dichtbij-suggesties raadplegen via widget

Dichtbij-suggesties raadplegen vanuit Spotlight in iOS 9

Alleen in iOS 9 kun je de suggesties ook raadplegen vanuit Spotlight. Hier worden de relevantste suggesties getoond die het beste bij je huidige locatie aansluiten.De dichtbij-functie kun je in iOS 9 uitschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Zoeken met Spotlight ▸ schakel hier de optie 'Kaarten' uit.

Lees ook: Locatiesuggesties raadplegen met behulp van CarPlayReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!