13 juni 2016

iOS 9Carplay: Dichtbij-suggesties raadplegen in Kaarten app

Carplay logo Apple

Sinds december 2015 is het mogelijk om suggesties dichtbij je huidige locatie op te vragen. Via de dichtbij-suggesties kun je zien wat er zoal in jouw omgeving te beleven valt. Deze optie is vanaf iOS 9.3 ook terug te vinden in CarPlay.

Zo kun je via het entertainmentsysteem van je auto snel restaurants en bars zoeken, maar ook uitgaansgelegenheden, tankstations, winkels, etc. Op deze manier vind je snel een gewenste locatie, handig als je benzinetank bijna leeg is of het tijd is om te lunchen.

Dichtbij-suggesties raadplegen via CarPlay

Logischerwijze kun je de optie raadplegen in de Kaarten applicatie, open de app en tik op 'Bestemmingen', onmiddellijk krijg je bovenin de dichtbij-functie te zien aan de hand van gekleurde cirkels met afbeeldingen. De eerste cirkel met de klok staat voor adressen die je recent hebt gebruikt om te navigeren.

Carplay kaarten app dichtbij-suggesties

De overige suggesties hebben uiteraard betrekking tot het navigeren met de auto, zo vind je snel tankstations, parkeergelegenheden, restaurants, bars en winkels via deze functie. Selecteer de gewenste cirkel om de resultaten hiervan te bekijken.

dichtbij-suggesties carplay kaarten

Via de dichtbij-suggesties kun je snel een locatie zoeken, deze bevinden zich altijd in de buurt. De dichtstbijzijnde locatie wordt altijd als eerste getoond. Helaas zijn de suggesties beperkt tot de eerste genoemde categorieƫn. Wil je attracties, bezienswaardigheden of andere plaatsen ontdekken dan kun je de dichtbij-functie raadplegen in de Kaarten applicatie op je iPhone. Klik hier voor meer informatie over de dichtbij-functie in iOS.

Lees ook: Navigeren met de Kaarten applicatie via CarPlay

CarPlay is beschikbaar vanaf de iPhone 5 en wordt actief wanneer je de iPhone aansluit met de USB-kabel op een CarPlay compatible auto-entertainmentsysteem. Klik hier voor alle tips over CarPlay.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!