31 januari 2017

iOS 10iOS 10.2: Afspeellijsten sorteren op titel, type of recent toegevoegd

muziek logo ios

Wie graag muziek luistert heeft ongetwijfeld ook een aantal afspeellijsten aangemaakt. Degene die een Apple Music abonnement heeft kan zelfs lijsten toevoegen van curatoren, een bepaalde artiest, periode of genre. Hierdoor ontdek je altijd een nieuwe muziek.

De afspeellijsten vind je terug in de Muziek applicatie via het tabblad 'Bibliotheek'. Tik in de lijst op 'Afspeellijsten' om deze te bekijken of een nieuwe aan te maken via de knop 'Nieuwe afspeellijst' (meer info). /ios-afspeellijsten-maken-en-delen/ De afspeellijsten worden standaard gesorteerd op basis van type en naam. Vanaf iOS 10.2 kun je de lijsten ook op andere manieren sorteren.

Afspeellijsten sorteren op titel, type of recent in iOS

• Open de Muziek applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Bibliotheek'
• Tik bij de iPad eerst nog op 'Bibliotheek'
• Kies voor 'Afspeellijsten'
• Tik bovenin op 'Sorteer'

Afspeellijsten sorteren in iOS Muziek

Je krijgt nu de mogelijkheid om de lijsten te sorteren op titel, pas toegevoegd en type lijst. Wanneer je kiest voor titel dan worden de lijsten alfabetisch geordend. 'Pas toegevoegd' zal ervoor zorgen dat deze op datum worden gesorteerd met de nieuwste bovenaan. Type lijst geeft je de mogelijkheid om slimme afspeellijsten (aangemaakt in iTunes) bovenaan te plaatsen, de lijsten worden via deze weergave ook alfabetisch geordend.

Lees ook: Nummers uit afspeellijsten niet toevoegen aan mijn muziekReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!