16 augustus 2015

Al je favoriete muziek (hartje) raadplegen

Via Apple Music kun je vanaf nu muziek leuk vinden door middel van een hartje te kleuren, eerder hebben we dit al besproken, het hele artikel kun je hier teruglezen.

Wanneer je veelvuldig hartjes uitdeelt wil je natuurlijk weten welke nummer je 'geliked' hebt, standaard worden deze favorieten toegevoegd aan de afspeellijst 'Mijn favorieten'. Mocht je deze afspeellijst niet hebben dan moet je hem handmatig aanmaken, dit kan momenteel alleen in iTunes, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open iTunes
• Navigeer naar de menubalk en open de optie 'Archief'
• Selecteer 'Nieuw' en klik op 'Slimme afspeellijst'
• Klik in het eerste (artiest) pop-up menu
• Kies in de lijst voor 'Hartje'

favorieten afspeellijst aanmaken

Vervolgens selecteer je in het daarop volgende pop-up menu voor de optie 'is waar' en schakel de optie 'Werk direct bij’ in. Je moet ervoor zorgen dat de waarden overeenkomen met bovenstaande afbeelding. Je hebt de mogelijkheid om de onderdelen te beperken tot een x-aantal nummers, maar dat is niet aan te raden.

Bevestig door op 'OK' te klikken, de afspeellijst wordt aangemaakt en kun je de naam en overige informatie wijzigen. De afspeellijst wordt gesynchroniseerd met je iPhone, iPad, iPod en straks ook met de Apple TV en Android Apple Music app. Wanneer je nu een nummer leuk vindt wordt deze automatisch toegevoegd aan deze afspeellijst, ook als je dit doet op een iPhone of iPad.

Lees ook: Apple Music, de functie van het hartje


Reacties


 • Phunx

  16 augustus 2015 om 16:41

  Het werkt trouwens alleen maar als het nummer ook in ‘Mijn muziek’ voorkomt. Staat deze hier niet in, komt het nummer ook niet in de playlist.

 • Cloverfield

  17 augustus 2015 om 8:06

  Dit werkt dus niet!
  Of wacht. Niet zoals iedereen verwacht. Je kunt alleen smart playlists maken met eigen muziek.
  De loved tracks buiten je bibliotheek zul je nooit meer terugvinden als het aan Apple ligt!
  Beetje waardeloze tips dus weer…

 • Eric

  17 augustus 2015 om 8:22

  Ik vind de tip niet meer dan logisch, als he muziek favoriet maakt vind je de muziek enorm leuk, dan heb je die toch in ‘mijn muziek’ staan. Het is ook een slimme afspeellijst, dit is altijd iTunes gebonden, dus ook je eigen muziek..

 • Ron

  17 augustus 2015 om 18:03

  Raar dat de afspeellijst niet van naam te veranderen is!

 • Cindy

  19 augustus 2015 om 18:52

  Werkt als een trein! Heb nu een playlist met alles wat ik erg leuk vind. Superhandig. @Ron: moet wel kunnen hoor. Heb zelf ook de naam kunnen veranderen.

Een reactie toevoegen: