3 juli 2015

MUSICApple Music: De functie van het hartje

Apple music logo en videohandleidingen

Een muzieknummer of album kun een sterwaardering geven als score. In iTunes doe je dit door je muisaanwijzer te plaatsen op de titel van het nummer en de puntjes te kleuren met sterren. In iOS doe je dit door op de cover van het album te tikken tijdens het afspelen van een nummer.

In iTunes kun je ook een nummer of album selecteren en voer de toetscombinatie cmd⌘ + i, open 'Details' en kies een sterwaardering bij 'Beoordeling'.

Apple wil eigenlijk dat je liever het hartje gebruikt en dat is ook vele male belangrijker voor je Apple Music ervaring. Aan de hand van de hartjes kan Apple je namelijk suggesties geven voor nieuwe muziek via het tabblad 'Voor jou'.

Zowel in iTunes als de muziek applicatie in iOS kun je tijdens het afspelen van een muzieknummer het hartje inkleuren, doe dit voor alle nummers die je echt leuk vindt, je zal merken dat je na verloop van tijd betere suggesties krijgt bij 'Voor jou'.

Favoriet Apple Music

Uiteraard is het ook mogelijk om een album te markeren als favoriet (hartje). Op zoek naar je favorieten? Deze vind je terug in iOS en iTunes via Mijn muziek ▸ Afspeellijsten ▸ Mijn favorieten, hier kun je de nummers eventueel ontdoen van hun favorietstatus.

Meer over Apple Music kun je hier terugvinden.Reacties


 • Vincent

  3 juli 2015 om 10:51

  Sterren kunnen in iOS nog steeds worden toegekend door bij het huidige nummer op de titel van het nummer te tikken.

 • Frank

  3 juli 2015 om 12:25

  Apple kan zo veel willen, maar als wij geen producten afnemen kunnen ze helemaal niets meer en daar zouden ze zich beter druk om kunnen maken want ze zijn weer hard bezig hun mening door te drukken en dingen die goed werkten om zeep te helpen.

 • Jan

  3 juli 2015 om 13:33

  Wat Vincent zegt. Ook in iOS kan je nog altijd sterren geven. Het was even zoeken maar klik dus op de titel

 • Wesley Fabry

  3 juli 2015 om 14:01

  Bedankt! Aangepast…

 • Harry

  7 juli 2015 om 22:07

  Mijn favorieten zie ik niet staan in afspeellijsten…..???

 • Ron Tuijnman

  4 september 2015 om 0:49

  Belachelijke actie van Apple! Ik wil gewoon mijn muziekverzameling van sterren kunnen voorzien. Een eenvoudige toggle aan/uit als waardering is veel te grofmazig voor mijn behoefte. Ik maak selecties op basis van vele combinaties, ben dagen bezig geweest mijn muziek met sterren te categoriseren. Dus voor mij geen updates meer van itunes. Heb eigenlijk alspijt dat ik deze update gedaan heb…

 • Mattijs

  28 maart 2016 om 23:50

  Wat een gezeur. Ben het zo zat dat Apple constant alles veranderd. Het is elke keer weer wat. Laatst de shuffle functie (die nu weer terug is) nu weer de sterren.
  En nog veel vaker twijfel ik aan Apple.
  Heb het hele scala staan. iMac iPhone iPad iBook AirPort extreme Apple tv etc etc. Je neemt er niet snel afscheid van maar kom nu wel in de buurt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!