15 maart 2016

OS X: Dock wordt niet automatisch getoond op tweede scherm

Dock icoon

Vanaf OS X Yosemite is het nog eenvoudiger om meerdere schermen te koppelen aan je Mac, het Dock en menubalk is namelijk universeel te benaderen vanaf ieder scherm .

Plaats de muisaanwijzer onderaan het scherm waar nog geen Dock zichtbaar is, door je muisaanwijzer naar de rand te plaatsen van het scherm komt het Dock tevoorschijn. Mocht dit niet het geval zijn dan zit het Dock in het ene scherm vast en zal deze niet getoond worden op het tweede scherm. Via onderstaande methode kun je dit probleem oplossen.

• Navigeer naar het Dock dat zichtbaar is
• Klik met een secundaire klik (rechtermuisknop) op de scheidingslijn van het Dock
• Kies in het contextmenu voor de optie 'Schakel verbergen in'

dock wordt niet getoond, oplossing

Het Dock wordt verborgen, probeer nu het Dock op het tweede scherm te raadplegen via de eerder genoemde handeling. Als het Dock wordt getoond dien je op het tweede scherm weer met een secundaire klik (rechtermuisknop) klikken op de scheidingslijn van het Dock en kies in het contextmenu voor de optie 'Schakel verbergen uit'.

Normaal zal het Dock nu weer normaal reageren tussen het wisselen van schermen, als dit niet het geval is dien je jouw Mac te herstarten om het probleem te verhelpen.

Lees ook: Lege ruimtes toevoegen aan het Dock in OS X







Reacties


  • Chantal

    15 maart 2016 om 10:41

    Je kan ook gewoon je mouse pointer naar beneden bewegen op het scherm waar je bent. Alsof je hem door de onderkant van je scherm beweegt. Dock komt dan tevoorschijn op dat scherm en verdwijnt op andere scherm.

  • Wesley Fabry

    15 maart 2016 om 11:39

    Chantal, dat is net het probleem, dat werkt niet en daar dient deze tip voor. Overigens kun je dat ook al lezen in de tip ;-)

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!