22 maart 2016

tvOStvOS 9.2: Applicaties in mappen (folders) plaatsen

Apple TV 4 icoon

Vanaf tvOS 9.2 is het mogelijk om applicaties te plaatsen in mappen (folders), een fantastische verbetering, zeker voor gebruikers die veel applicaties hebben geïnstalleerd op zijn of haar Apple TV.

Hierdoor kun je het beginscherm van je Apple TV helemaal naar eigen wens en gebruik indelen. Het plaatsen van applicaties in mappen is te vergelijken met iOS, echter vraagt het voor sommige enige oefening. Hoe je de applicatie in mappen plaatst lees je hieronder terug.

• Open het beginscherm
• Navigeer naar de app die je in een map wilt plaatsen
• Druk op het touchpad en houdt deze enige momenten ingedrukt
• De app gaat wiebelen
• Veeg nu over het touchpad om de app te plaatsen op een andere app
• Automatisch wordt er een map gemaakt van de twee apps

Mappen en folders maken op Apple TV

De map is nu aangemaakt en op dezelfde manier als hierboven staat omschreven kun je meerder applicatie toevoegen. Er is geen limiet, de inhoud van de map kun je bekijken door naar beneden te scrollen. Zodra de app 'wiebelt' kun je ook op de play/pauze knop drukken voor extra opties waaronder het plaatsen in een (nieuwe) map.

De naam van de map kun je wijzigen door deze te openen en omhoog te vegen in de map tot het toetsenbord tevoorschijn komt, vanaf dat moment kun je de naam wijzigen. Applicaties uit een map verwijderen doe je door ze uit de map te 'vegen' zoals bovenstaande procedure omschrijft of met de play/pauze knop, wanneer alle applicaties uit de map verwijderd zijn wordt de map zelf ook gewist. Bekijk onderstaande video ter verduidelijking.

Lees ook: De belangrijkste nieuwe functies in tvOS 9.2Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!